Русенец спечели 4 милиона и половина с фиш за 6.75 лв.

Турция обяви, че няма да позволи “едностранни” проучвания за газ край Кипър

Вилна зона край бивши уранови мини вече ще ползва питейна вода Водните сдружения трябва да имат договори с „В и К”

Вежди посвети на Снежа завръщане в изкуството Изложба скулптура и рисунка в столичната галерия на „Сан Стефано“ 22

Николина Ангелкова се срещна с Андрю Форбс, законодателен директор към Сената на САЩ

Общинската управа на Свищов настоява за бюджетна субсидия на Стопанската академия Общинарите обявиха подкрепата за висшето учебно заведение в декларация

Нов силен трус е усетен в Пловдивско

3 години уседналост за вход в училищата в София Промени при записването е забавачка на децата с хронични заболявания

Пра-правнукът на смелия журналист Макгахан хареса Велико Търново за бъдещ дом

Собственикът на “Енерго про” за продажбата на ЧЕЗ в България: Повече от 20 години съм работил в Източна Европа, никога не съм срещал нещо такова

Хайтови продължават войната за Левски

Заради наводнен манеж отлагат кушиите на Тодоровден във Варна

Честванията по повод 26 години от обявяването на НП „Рила“ за защитена територия продължават

Илияна Йотова: България наложи Западните Балкани в политиката на ЕС

“Инерком груп” купува бизнеса на ЧЕЗ в България за 320 млн. евро

Започва процес за смъртта на четирима работници при срутването на хотел “Вероника”

Делото за смъртта на четирима строителни работници, затрупани под руините на срутения хотел “Вероника” в комплекс “Слънчев ден” започва днес във Варненския окръжен съд.

Обвиняеми са седем души, служители на четири фирми, ангажирани с реконструкцията на хотела. В няколко поредни заседания до 17 ноември ще бъдат изслушани 12 вещи лица и 26 свидетели на трагедията. Тя се случи на 8 април 2015 г.

В извънработно време срещу обещан бонус от 5000 лв. жертвите влезли с къртачи да режат колоните на първия етаж на обекта, след като били убедени, че ще имат достатъчно време да напуснат, ако последва срутване. След като оголили арматурата и се заели да я режат, хотелът рухнал и те били погребани под руините.

Според обвинителния акт загиналите са работили без задължителния предварителен инструктаж за безопасност, а в нарушение на законовите норми е било допуснато хаотично премахване на отделни конструктивни елементи чрез теглене с въжета и ръчно подсичане на носещи колони, което е довело до загуба на устойчивостта на строителната конструкция и е предизвикало тежкия инцидент.

Ако бъдат признати за виновни, обвиняемите могат да бъдат осъдени на лишаване от свобода от 3 до 10 г. В рамките на процеса ще бъдат разгледани и гражданските искове на наследниците на три от жертвите, всеки от които претендира за 150 000 кръвнина. Първото заседание на съда започва в 13,30 ч.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете