Започна срещата в Ню Йорк за справяне с наркотиците, Бойко Борисов е съдомакин (НА ЖИВО)

Форумът е организиран от президента на САЩ Доналд Тръмп

Започва срещата на високо равнище "Глобален призив за действие за справяне със световния проблем с наркотиците", организирана от президента на САЩ Доналд Тръмп, на която България е съдомакин, съобщи в профила си премиера Бойко Борисов.

Българският министър-председател е в САЩ за 73-тата сесия на Общото събрание на ООН. Премиерът ще изнесе реч, свързана с основната тема на Общия дебат, която тази година е „ООН за всички хора: глобално лидерство и споделени отговорности за мирни, равнопоставени и устойчиви общества“.

Борисов ще участва и в срещата на върха за мира „Нелсън Мандела”. Целта на форума е международната общност да препотвърди ангажимента си към глобалния мир, предотвратяването на конфликти, защитата на правата на човека.

По време на посещението си министър-председателят ще проведе двустранни срещи с държавни и правителствени ръководители на държави членки на ООН, както и с представители на неправителствени организации.

Посещението на българската делегация, предвождана от Бойко Борисов, в САЩ е до 29 септември. В нея участва и вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Коментари

Задължително поле