Започна делото за убития ученик в "отсечката на смъртта"

Бащата на Костадин очи в очи с шофьора, който уби детето му

Бащата на 16-годишния Костадин Джардов, който бе пометен и убит от джип на пешеходната пътека край Атия, в четвъртък за пръв път застана очи в очи с убиеца на сина си. Човекът, който е бил зад волана на возилото е Кирил Георгиев.

В ранния следобед, в бургаския съд започна разпоредителното заседание по делото за смъртта на момчето, което мечтаело да следва в чужбина и имало отлични оценки. Костадин бил и прекрасен приятел, плачеха съучениците му, след случилото се на зебрата на20- ти ноември, миналата година.

Кирил Георгиев влезе безмълвен в залата на съда. Бащата Апостол отсече: "Днес го виждам за пръв път. Не ме е търсил, не се е извинил."

"Не мога да върна нещата назад. Съболезнования, съжалявам. Трябваше да се съобразя с обстановката, подцених ситуацията", каза в залата Кирил Георгиев. Там, за пръв път след 7 месеца той се обърна към бащата- Апостол.

Делото протича при съкратен съдебен процес. Прокуратурата настоя за 7 години лишаване от свобода, които ще бъдат редуцирани. Защитата на бащата на Костадин – за 9 години.

Георгиев е привлечен като обвиняем за това, че на 20.11.2017 г., при управление на моторно превозно средство на Главен път II - 9 в посока от Черноморец към Бургас, в района на кръстовището с пътя за село Атия и Военноморска база Бургас, нарушил правилата за движение по пътищата, обявиха магистратите. В зоната на действие на пътен знак В 26 “Забранено е движение със скорост по-висока от 60 км/ч“, джипът- убиец се е движел със скорост 95 км/ч. Освен това не е спрял на пешеходната пътека.

Ученикът в това време, пресичал по зебрата, за да стигне до спирката, срещу селото и да вземе автобуса, който да го отведе до училището му в Бургас. Това място е известно още като "отсечката на смъртта", заради многото катастрофи. Водачът на джипа обаче е от Черноморец и би следвало много добре да знае, че тук има пешеходна пътека, коментира защитата.

Апостол Джардов се разплака и обяви, че се надява на справедливо решение на съда.

В съда стана ясно още, че Кирил е бил наказван 4 пъти за шофиране с превишена скорост. Детето е преминало 10 метра за 8 секунди на пешеходната пътека.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България