Започна работното посещение на вицепремиера Екатерина Захариева в централата на ООН

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева пристигна на летище "Кенеди" в Ню Йорк. Тя ще участва в 74-ата сесия на Общото събрание на ООН, съобщи пресслужбата на МВнР.

По-късно днес Екатерина Захариева ще отбележи Деня на независимостта заедно с българската общност в Ню Йорк на тържество в Генералното ни консулство.

Програмата на министъра, свързана с Общото събрание на ООН, започва на 23 септември с двустранни срещи, сред които с външния министър на Косово Беджет Пацоли, с министъра на външните работи на Оман Юсеф бин Алауи бин Абдула, с външния министър на Индия Субрахманиям Джайшанкар, както и с външния министър на Таджикистан Сироджиддин Мухриддин.

Екатерина Захариева ще разговаря и с две дами - външни министри от Африка. Тя ще се срещне с първата жена - външен министър на Судан г-жа Асма Абдулла. Външният ни министър ще разговаря и министъра на външните работи на Гана г-жа Шърли Айоркор Ботчуей. Гана е една от най-важните страни в Западна Африка, динамично развиваща се и с добри икономически показатели през последните години.

Коментари

Задължително поле