Дневният хороскоп на Алена за четвъртък, 27.02.2020

На 27 февруари 2020 да почерпят

Украйна разследва Джо Байдън за намеса в работата на прокуратурата

Вдовицата на Енвер Ходжа почина на 99 години

Комисия от Министерство на културата обследва сградите на пл. „Тройката” в Бургас

Вдигнаха “Батмобил“ с паяк в Москва (ВИДЕО)

Гръцки острови на бунт срещу мигранти Недоволство от строителството на нови лагери

Създадоха робот, който може да усеща болка Чувствителността се дължи на синтетична кожа със сензори

Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 27 февруари 2020 г.

Италианец е приет с температура в габровската болница Резултатите от теста за коронавирус ще излязат след два дни

ООН разтревожена заради безпрецедентната инвазия на скакалци в Африка

Втори починал от коронавируса във Франция

Насила отпуск за карантина – незаконен

Осигуровки за фермер, който е и едноличен търговец

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 27 февруари 2020

Започна теренният мониторинг на бозайниците в България

Снимка: Архив

Теренният мониторинг на бозайниците започна в България, съобщиха от Консорциум ДЗЗД „ЕНВИМОН“. В момента се извършва зимен мониторинг на прилепите в България, съгласно Методиката за мониторинг и оценка състоянието на зимуващите видове.

През януари и февруари ще се обследват прилепите в страната. В месеците януари и февруари 2020 г., ще се обследват прилепите в над 55 естествени пещери и изкуствени убежища. За целта ще бъдат посещавани основно пещерите, като се извърши мониторинг на зимуващите видове прилепи, като се използват само дистанционни методи за броене – заснемане на струпвания или единични екземпляри, отчитане на маркирани прилепи с пръстени, измерване на температура и влажност на пещерното убежище, оценка на заплахите на местообитанието. Категорично няма да бъдат отнемани, задържани за временно или постоянно, нито живи, нито мъртви екземпляри от описаните видове прилепи.

Ръководители на екипите са Красимир Киров, уредник-еколог в Историческия музей в Русе, Свилен Делчев, експерт по прилепи, член на комисия за опазване на пещерите при Българска федерация по спелеология и Стоян Йорданов, експерт по прилепи, докторант към Софийски университет.
Мониторингът се осъществява по проект на Изпълнителната агенция по околна среда – „Извършване на анализи и проучвания на видовете и природните местообитания в България, предмет на докладване съгласно чл. 17 от Директивата за местообитанията и чл. 12 от Директивата за птиците“ по ОПОС 2014-2020.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.