Заради мигрантски натиск: Обявиха частично бедствено положение в няколко общини

Областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов обяви частично бедствено положение в общините Свиленград и Тополовград. Подобна мярка се въвежда и в общините в Бургаско и Ямболско. Причината за това е усложняващата се обстановка, вследствие на засиления мигрантски натиск по българо-турската граница в пограничните райони.

Целта е избягване загуби на човешки животи, недопускане на значителни вреди на имуществото на населението и икономиката на страната, както препятстване настъпването на значителни последици за околната среда, се казва в прессъобщение на областната управа в Хасково.

Бедственото положение се въвежда от днес, 23 септември от 12:00 ч. до 12:00 ч на 29 септември.

"Целта е да се подсигури работата на гранична полиция, и за да започне спешен ремонт на пътища, които отвеждат до границата", това обяви след проверка на ГКПП "Малко Търново" вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, съобщава БНР.

"За да можем успешно да се справяме с вълната, която нараства ежедневно от незаконни мигранти, ние трябва да имаме обезпечени условия за придвижване на нашата техника тук на терен. По тези пътища, в това състояние, изпълнението на тези функции е невъзможно. Такъв проект имаше подготвен при предишния служебен кабинет, оказа се, че не е реализиран и ние сме длъжни да го реализираме в момента и да го доведем до край", обясни министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България