Заради слухове и клевети Порожанов натиска за оставка шефа на Агенцията по горите

Изпълнителният директор на Агенцията по горите Григор Гогов.

Ден след като кандидатът за транспортен министър Александър Манолев отказа да оглави Министерството на транспорта заради недоказана информация във вестник „Капитал”, жертва на подобен сценарий може да стане шефът на Изпълнителната агенция по горите Григор Гогов.

След разследване на Нова тв, в което няма достатъчно доказателства за конфликт на интереси, земеделският министър Румен Порожанов поиска превантивно неговата оставка.

Това се случва, въпреки информацията от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите, че сигналите за конфликт на интереси са проверени от Инспектората на ведомството и нарушения не са били открити.

Сигналите са препратени за проверка и от Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество, която също трябва да се произнесе дали има нередности, както се твърди в „разкритията” за Гогов, тръгнали от една медия.

Изниква въпросът защо за пореден път управляващите се съобразяват с голи твърдения, без да изчакат проверките на компетентните органи.

Още по-странно е, че официалните власти реагират като ужилени само по информация на определени медии и се задействат експресно от недоказани твърдения на кръга „Капитал”, например, чийто издания са нарицателно са обслужване на политически интереси.

Защо се прави това, след като управлението трябва да гледа само фактите, а не да се поддава на плоски манипулации, на базата на които да взима ключови решения? Сериозен въпрос, на който едва ли ще има отговор…

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България