Заради снега камион удари бензиностанция, бус падна в река

Снимка: Архив

Серия катастрофи предизвика първия сняг, паднал тази зима в област Монтана. За щастие при нито едно от пътните произшествия няма пострадали хора, щетите са само по колите, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Сутринта във вторник товарен камион – собственост на В. А., поднесъл и се забил в бензиностанция на улица „Славянска” в Лом. Камионът потрошил част от покривната конструкция на станцията, но теч на газ не е имало, заявиха огнеборците. Малко по-късно между селата Гаганица и Котеновци бус на фирма, пълен с хора, се обърнал в река Златица. Пътниците успели сами да излязат невредими от автомобила. Още две коли – „Пежо” и „Мерцедес”, сами изхвърчали от  шосета край Лом и Монтана, най-вероятно заради несъобразена с пътните и атмосферни условия скорост, но никой не пострадал казаха полицаите.

В нощта срещу сряда спасителни екипи са измъкнали тирове закъсали на път Е 79, на изхода от Монтана край Видин. След еднодневния снеговалеж обстановката в Северозапада се нормализира. Температурата в Монтана е минус 1 градуса, а снежната покривка в областта е между 7 и 24 см. Най-дълбок е снегът в балканските села край Георги Дамяново, казаха от Хидро-метеорологичната станция в Монтана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България