Дневният хороскоп на Алена за четвъртък, 27.02.2020

На 27 февруари 2020 да почерпят

Украйна разследва Джо Байдън за намеса в работата на прокуратурата

Вдовицата на Енвер Ходжа почина на 99 години

Комисия от Министерство на културата обследва сградите на пл. „Тройката” в Бургас

Вдигнаха “Батмобил“ с паяк в Москва (ВИДЕО)

Гръцки острови на бунт срещу мигранти Недоволство от строителството на нови лагери

Създадоха робот, който може да усеща болка Чувствителността се дължи на синтетична кожа със сензори

Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 27 февруари 2020 г.

Италианец е приет с температура в габровската болница Резултатите от теста за коронавирус ще излязат след два дни

ООН разтревожена заради безпрецедентната инвазия на скакалци в Африка

Втори починал от коронавируса във Франция

Насила отпуск за карантина – незаконен

Осигуровки за фермер, който е и едноличен търговец

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 27 февруари 2020

Засилено полицейско присъствие в молове, базари и църкви в София по празниците

По повод предстоящите Коледни и Новогодишни празници, свързаните с тях почивни дни – зимният туристически сезон и зимната ученическа ваканция – в ОДМВР-София и 12-те районни управления в състава й са предприети комплекс от превантивни мерки за опазване на обществения ред и осигуряване спокойствието на гражданите.

Създадена е организация за своевременно получаване на информация за мястото и характера на провежданите тържества и публични прояви по време на празничните и почивни дни. Проведени са срещи с органите на местното самоуправление и местната администрация за набелязване на съвместни мерки и дейности по опазването на обществения ред и безопасността на движението по пътищата и извършването на проверки на питейни и увеселителни заведения. Планирано е и провеждането на специализирани полицейски операции за превенция и противодействие на правонарушения, съвместно с представители на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, държавни контролни органи и други компетентни институции.

Засилено ще е полицейското присъствие около обектите и местата, където ще се провеждат мероприятия; в районите на големи търговски комплекси, коледни и новогодишни базари, църковни храмове; в районите на автогари, жп гари и други места с масово струпване на хора и др.

Организирани са срещи с представителите на частните охранителни фирми с цел завишаване на бдителността и пропускателния режим в охраняваните от тях обекти.

Създадена е необходимата организация за осигуряване на безопасността на движението по основните пътни артерии на обслужваната територия преди, по време и след празничните и почивни дни. Допълнителни полицейски екипи ще бъдат разположени по трасетата в дните с интензивен пътнокопоток. Дейността на полицейските служители ще бъде насочена приоритетно към подпомагане и регулиране на трафика и контрол над водачи с рисково поведение, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство. Във всички празнични и почивни дни униформените ще контролират строго скоростните режими, няма да допускат управление на автомобили с концентрация на алкохол в кръвта и/ или след употреба на наркотични вещества или техни аналози, както и от неправоспособни водачи. Специализирани полицейски операции ще бъдат проведени в районите на увеселителни заведения.

През периода ще се следи и изпълнението на въведените от Агенция „Пътна инфраструктура“ ограничения за движението по определени участъци от републиканските пътища за автомобили над 12 тона.

Продължава извършването на ежедневни проверки на търговски обекти, питейни, нощни и увеселителни заведения, складови бази, борси, тържища и пазари съвместно с други компетентни държавни органи.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.