Застрахователи учат малчугани на пътна безопасност

Подготвят най-малките участници в движението

Как човек оцелява с колан при преобръщане на автомобил, какви сили действат на тялото при удар, при какъв цвят на светофара може да се пресича… Отговорите на тези въпроси научиха днес малчугани от столични детски градини.

Пред парк-хотел “Витоша” в Студентския град Застрахователната компания “Лев инс” даде старт на образователна кампания по пътна безопасност за най-малките участници в движението. Инициативата на най-голямата фирма в автомобилното застраховане у нас се провежда съвместно с Института за пътна безопасност, чиито експерти за разработват интерактивен методи за обучение на деца.

“Още през 2008 г. имахме кампания за обезопасяването на улиците около сградите и дворовете на 230 училища в страната. Сега вниманието ни е насочено към детските градини, където от най-ранна възраст и със съвременни методи трябва да учим децата да свикват да се пазят и да се ориентират в натоварения транспортен трафик”, каза пред “Труд” Валентин Илиев, шеф на Дирекция “Автомобилно застраховане” в “Лев инс”.

За изненада на малчуганите на поляната пред хотела кацна и единственият у нас спасителен хеликоптер на застрахователна компания, участващ в мисии в планински и трудно достъпни райони.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България