Затвориха бензиностанция на Марешки

Проверка на Агенция “Митници” е потвърдила увеличено над допустимото съдържание на сяра в дизела

Бензиностанцията на Веселин Марешки в Габрово VM Petroleum е затворена на 21 ноември 2016 г. заради неплатен акциз на горива, съобщиха от Агенция “Митници” пред “Труд”.

От митниците не разкриват за каква сума става въпрос.

“На бензиностанция VM Petroleum в Габрово е наложена принудителна административна мярка “запечатване на обект” и “забрана на достъпа до обект” във връзка с наказателно постановление за констатирани в обекта горива, за които не са представени документи за платен акциз. Мярката може да бъде обжалвана пред административния съд в Габрово”, пише в съобщението на митниците, изпратено до в. “Труд”.

Бензиностанцията на Марешки в града бе отворена през март тази година, но само три месеца по-късно . Това стана след излъчено разследване на предаването “Открито с Валя Ахчиева”, в което бяха показани лабораторните изследвания на ДАМТН, че дизелът, който се продава на тази колонка, е със завишено количество на сярата - 50 процента над нормата.

От Агенция “Митници” обясниха, че тяхна проверка е потвърдила резултатите на ДАМТН за увеличение на сярата в дизела, продаван от бизнесмена.

Експерти обясниха пред “Труд”, че такова голямо количество сяра в горивото може да доведе до повреда на двигателя на автомобили, произведени след 2005 г.

Коментари

Задължително поле