Затвор за млад шофьор, убил пешеходка на тротоар

Снимка: Архив

18-годишен шофьор ще лежи 2 г. и 8 месеца в затвора, след като блъсна фатално пешеходка на тротоар, постанови Варненският окръжен съд.

Трагедията станала на 16 януари следобед в морската столица. Иван П. карал "Ауди АЗ" в лявата лента на бул. "Ян Палах". На кръстовището с ул. "Роза" рязко завил вдясно и пресякъл по диагонал пътните платна, за да влезе в пресечката. При рискованата маневра обаче загубил контрол над колата, която се качила на тротоара и връхлетяла 68-годишна пешеходка. Пострадалата била откарана в болница, където починала след 11 дни.

Съдебномедицинската експертиза установила, че причината за смъртта й са мезентериална тромбоза и други травми, довели до развитието на ендотоксичен шок. В хода на разследването виновният водач не се признал за виновен. Като непълнолетен той е бил осъден на пробация заради притежание на наркотици, съобщиха от прокуратурата.

Освен ефективното наказание магистратите лишиха Иван П. от право да шофира за срок от 5 г. Присъдата може да се обжалва пред Апелативния съд във Варна.

Коментари

Задължително поле