Затвор 17 месеца за измама със 100 лв.

Измамник излъга шуменска пенсионерка, че ще получава доживотна надбавка към пенсията и взе от нея 100 лв. да я уреди. Още в същия ден, в петък, полицията го заловила, а той върнал парите и поискал да влезе в затвора по споразумение с прокуратурата. В Районния съд в Шумен е внесено предложение 53-годишният В.Х. от с. Райнино да търпи наказание от 1 г. и 5 месеца затвор ефективно.

Мъжът първоначално поискал 320 лв., но жената нямала толкова пари и предложила стотачка. Към 12 часа споделила със свой съсед какво е направила и той веднага подал сигнал до полицията за измама, осъществена на ул."Съединение". Пред пристигналите полицаи жената описала специалиста по пенсии - на видима възраст около 50 г., в тъмни дрехи и че поел към бул."Ришки проход".

Униформените предприели незабавен обход на района и бързо открили мъж, който отговарял на описанието. Оказал се криминално проявен с дълго досие. Веднага е започнато досъдебно производство за измама, привлечен е като обвиняем и с постановление на прокурор му е наложено задържане за срок до 72 часа.

Парите са върнати на жената, предстои одобряване на споразумението и отпътуване към затвор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България