Цвета Караянчева: Красотата на българските народни носии винаги е стопляла душите ни

Климатологът Георги Рачев: Април идва с идеално време за коронавируса

Установени са контактните лица на починалите в Благоевград майка и дъщеря

Къщата музей на Алеко Константинов в Свищов е отворена за виртуални посещения

Над 2000 души от ресторантьорството в Търново са на борсата Затворените обекти в общината са над 300

Алисия пак с нова дуетна половинка (ВИДЕО)

В Индонезия мият зърната за плътен и неповторим вкус Процесът “гилинг басах” е традиция при обработката на кафе

В Бургас демонтираха пейките от градинките

В София предстоят обработки срещу комари и кърлежи

Премиерът: Моят приятел, бившият френски министър Патрик Деведжиян, почина от COVID-19

Общинските съветници от БСП в Бургас предлагат мерки за защита на гражданите и бизнеса

Скочиха цените на лимоните и джинджифила във Велико Търново Поскъпването е заради повишеното им търсене за профилактика срещу коронавируса

Брюксел готви промени в дългосрочния бюджет на ЕС до 2027 г.

Няма кой да обере плодовете и зеленчуците във Великобритания На Острова търсят 90 000 селскостопански работници от Източна Европа

Роналдо и „Юве“ без заплати за 4 месеца

Захарта води мъжете до депресия

Мъжете, които консумират по-често захар са значително по-податливи на психични разстройства като тревожност и депресия от останалите хора. Това разкрива изследване, проведено в „Юнивърсити колидж Лондон“ между 5000 мъже и 2000 жени, пише БГНЕС.

В рамките на 22 години (от 1983 до 2013 година) учените са изследвали зависимостта между пола на участниците в експеримента, нивата на погълната захар и появата на общи психични разстройства у тях. За този период британските учени са установили, че при мъжете, които похапват повече от 67 грама захар на ден рискът от психическо заболяване е с 23% по-висок в сравнение с онези представители на силния пол, който поглъщат едва 39,5 грама.

„Режимите на хранене, богати на въглехидрати може и да имат големи ползи за здравето ни, но нашият експеримент доказва, че съществува връзка между консумацията на захар и емоционалните разстройства, особено при мъжете“, споделя Аника Кнюпел – ръководител на изследването. Тя обаче признава, че подобна взаимовръзка при жените не съществува и че все още не може да разбере защо.

 

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.