Защо Ким Чен Ир никога не е ходил до тоалетна

Среща на лидерите на Южна Корея и КНДР през 2000-та година.

 

По-луд от сина си

Лидерът бил руснак и принуждавал персонала да се дрогира

Харчел 700 000 долара годишно за скъп коняк

Изглежда сякаш цялата осанка на Ким Чен Ир излъчва нещо странно. Може би заради стила му на обличане, а може би и заради способността му да гледа на всичко без никаква усмивка. Каквито и да са причините, определено няма недостиг на смешни и странни факти за него. Въпреки че е наследен поне от също толкова странния и не по-малко противоречив син Ким Чен Ун, си струва да си припомним с каква „лудост“ е известен Ким Чен Ир.

И така, нека започнем отначало - годината на раждане. А именно, и това не се знае със сигурност. Според официалната биография на Ким Чен Ир, той е роден на 16 февруари 1942 г. в таен военен лагер в планината Бекду в Северна Корея по време на японската окупация и пророците обявяват, че той ще се „появи“ под двойна дъга, а на небето ще се роди нова звезда. Но истината изглежда много по-убедителна. А именно, по съветски данни, Ким Чен Ир е роден в сибирското село Вяцкое през 1941 г. Така че бившият севернокорейски лидер всъщност е руснак.

Друга подробност от живота на севернокорейският лидер е страхът му от летене, ето защо той предпочита да пътувал с бронирани частни влакове и неофициално в един такъв в крайна сметка умира. 

Депортира всички ниски хора

Според един от бившите му учители, Ким Чен Ир използва брошури, рекламиращи лекарства за растеж. По този начин той примамва ниските хора в капана си. Те биха искали да си купят такова лекарството, но в действителност лечение няма. Всеки, който прояви интерес към въпросното лекарство, бива залавян и депортиран на „ненаселените севернокорейски острови“. По този начин Ким се опитва да отстрани техния генетичен код от севернокорейския народ. Депортираните така и не са открити.

Ако се вярва на севернокорейската национална телевизия, Ким Чен Ир е най-добрият спортист в света или поне играч на голф. А именно, през 1994 г. "Dear Leader" чупи рекорда за голф. Той се нуждае само от един удар за 11 от 18 дупки, така че общият му резултат от 38 удара е най-добрият в историята на тази игра. И най-интересното е, че това е първата среща на Ким Чен Ир с голфа, той никога преди не е играл.

Отвлича двама режисьори

Бившият лидер на Северна Корея е голям киноман. Той има повече от 20 000 филма в колекцията си и според съобщенията любими са му „Петък, 13-и“, „Рамбо“ и „Годзила“. През 1973 г. Ким пише и книга „За филмовото изкуство“, която се превръща в наръчник за всички севернокорейски режисьори. Недоволен от филмите им, той взема нещата в свои ръце. Не, той не прави филми, но през 1978 г. отвлича уважавана южнокорейска режисьорска двойка (Шина Санг Ока и Чой Юн Хи) и ги принуждава да направят римейк на „Годзила“. Филмът им, наречен „Pulgasari“, се появява в кината, едва когато двойката се омъжва принудително през 1983 г. след години, прекарани в бежански лагер. Те успяват да избягат във Виена през 1986 г., където кандидатстват в американското посолство.

Убива брат си

Според един от слуховете, на 5-петгодишна възраст Ким Чен Ир убива по-малкия си брат. Ким Шу Ра се удавя в басейна на семейната къща в Пхенян. Съветските медии съобщават, че младият бъдещ лидер може би е отговорен за инцидента.

Ким Чен Ир харчи 700 000 долара годишно за скъп коняк. Според проучване на д-р Джеролд Пост, бивш психолог на ЦРУ, Ким обожава коняка Hennessey, който се продава за около 63 долара бутилка в Северна Корея. Това е малко под средната заплата в страната. Според д-р Пост, Ким харчи за този коняк между 650 и 720 000 долара годишно.

Може би най-странното нещо, което може да се намери в интернет за Ким Чен Ир, е това за отиването му на мястото, където "кралят отива пеша". А именно, според официалната биография, публикувана на държавния сайт на Северна Корея, Ким Чен Ир никога не е ходил до тоалетната, защото „Скъпият лидер“ никога не е имал нужда от това. Въпреки че тази информация е изтеглена от мрежата малко след публикуването й, легендата все още остава.

Интернет експерт

Гражданите на Северна Корея не могат свободно да използват мобилни телефони и интернет, но техният бивш лидер се смята за експерт по комуникациите. „И аз съм експерт по интернет“, според съобщенията той казва това на южнокорейския президент през 2007 г. „Добре е интернетът да е наличен в индустриалната зона, но ще има много проблеми, ако го позволим в други сфери на Северна Корея“, казва Ким Чен Ир тогава.

Бивш член на екипа на Ким Чен Ир пише книга, в която каза, че „Скъпият Лидер“  принуждава персонала си да приема същите болкоуспокояващи като него. Защо? За да не е единственият зависим от тях. Между другото, Ким Чен Ир се пристрастява към тези лекарства, след като претърпява неприятно падане от кон. Той принуждава сервитьорките в ресторантите в Пхенян, посещавани от чужденци, да се подлагат на пластични операции, за да изглеждат по-„западни“.

Когато трябва да се откаже от цигарите поради лошо здраве, Ким Чен Ир принуждава цялата страна да направи същото – забранява цигарите и тютюневите изделия за всички. Един от бившите готвачи на Ким казва през 2004 г., че техният лидер развива изискан вкус към френското вино, омари и магарешко месо. Ким е обсебен и от ориза. „Скъпият лидер“ нарежда на женския персонал да проверява всяко оризово зърно, което яде да бъде със стандартна дължина, тегло и цвят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл