Ердоган засили ограничителните мерки за спиране на бързо нарастващите случаи на коронавирус в Турция

Премиерът разпореди да бъде освободен бордът на директорите на ББР

Китай започва да отменя карантината в Ухан от днес

Тръмп заплаши да спре финансирането към СЗО заради реакцията й срещу коронавируса

Борисов: Банско е огнище, ще направим там масово тестуване

581 са болните от коронавирус у нас

Основателят на Туитър дарява 1 млрд. долара за борба с Covid-19

В Германия започна тестването на хора за антитела срещу коронавируса

За последните 24 часа в САЩ са починали 1736 души от коронавирус

Борис Джонсън е в добро настроение и диша самостоятелно

Във Франция броят на жертвите от коронавирус надхвърли 10 000 души

Над 300 000 са излекуваните от COVID-19

Убил ли е коронавирусът правосъдието ни Днес съдебният съвет решава за неслучайното разпределение на делата

На 8 април 2020 да почерпят

Лъвовете със съдбовно запознанство, Рибите да бъдат отговорни към семейните задължения – Дневният хороскоп на Алена

Защо Скопие се страхува от приятели Тристранната среща между лидерите на Гърция, България и Сърбия подразни Скопие

В Солун, по време на тристранната среща между България, Сърбия и Гърция, сръбският президент Александър Вучич подкрепи изказаната по-рано позиция на Ивица Дачич, че би било погрешно управляващите в Белград да признаят Македония под конституционното й име. В допълнение министър-председателят на България Бойко Борисов подчерта съвсем ясно, че европейският и евроатлантическият курс, който Скопие поема, трябва да премине през намирането на взаимно приемливо решение на т.нар. спор за името. В Македония завря и закипя. Новото правителство се опита да надвие както гръцката, така и българската страна с „приятелство” чрез Договор за добросъседство, без всъщност да приеме, че трябва да преговаря по въпроса за името и да избяга от националистическия дух на Никола Груевски, който всъщност доминира в политическата мисъл и на новото македонско правителство.

Очевидно разчитайки на защитата на някои страни от Европейския съюз и на САЩ, правителството в Скопие смяташе, че ще бъде в състояние да промени дневния ред още от първия ден на управлението си и да спечели гърците, без да се налага да жертва каквото и да е било от негова страна.

Но реалността е различна от мечтите и надеждите, които са култивирани с помощта на някои от европейските партньори на Гърция в спора за името за Македония, като по този начин подхранват националистическите стремежи.

Тристранното сътрудничество между Гърция, България и Сърбия плаши македонците, защото може да ги постави в условие на изолация по въпросите, които засягат развитието на Балканите. С всички натрупани икономически проблеми, изолацията на Скопие ще доведе до верижна реакция, която ще хвърли страната на ръба на политическата нестабилност с непредвидими последици.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. ТАЗИ ИЗМИСЛЕНА ДЪРЖАВА МАКЕДОНИЯ ИЛИ ТРЯБВА ДА СИ СМЕНИ ИМЕТО ИЛИ ДА БЪДЕ ПОДЕЛЕНА.ТЕ НЕ ЗНАЯТ РАК ЛИ СА ЩУКА ИЛИ ОРЕЛ.А ГЪРЦИ СЪРБИ И БЪЛГАРИ Е ИМАЛО НА БАЛКАНИТЕ ОЩЕ ПРЕДИ ПЕТНАЙСЕТ ВЕКА.ХАН ЗАБЕРГАН В ПЕТИ ВЕК ЗАБИВА КОПИЕ НА ВРАТАТА НА КОНСТАНТИНОПОЛ.ВЪОБЩЕ НА БАЛКАНИТЕ ИМА САМО ТРИ НАЦИЙ.ВСИЧКИ ДРУГИ СА ПРОИЗВОДНИ НА ТЯХ.КАРАКАЧАНИ.АЛБАНЦИ И ВЛАСИ СА С ТРАКИЙСКИ КОРЕН.А БОСНЕНЦИТЕ СА ПОМАЦИ.ДОРИ ТЕЗИ КОЙТО СЕ ПРАВЯТ НА ТУРЦИ СА НАСЛЕДНИЦИ НА ЕНИЧАРИТЕ.ТАКА ЧЕ МАКЕ ДА СИ ЗАВРЕ ГЛАВА О ДУПЕ И ДА ДИША ЯКО ДА СИ НАПЪЛНИ ДРОБОВЕТЕ.

  2. Връщането към България ще успокои всички. За Гърците: тази част от света е България. За Българите в област Македония : автоматично стават граждани на Евросъюза. За Сърбите : отървават се от близо милион албанци. За България е проблем : трябва да научи над милион необразовани Българи от тези области да говорят чист Български език

  3. Македония изобщо не е на тази територия.Столицата на Македония е Пела и се намира до Солун.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.