10-те най-поръчвани питиета за 2019 година в цял свят

Джъстин Трюдо призова Иран да предаде черните кутии от сваления самолет на Франция

Томислав Дончев: 10-15 млрд. лв. са необходимите инвестиции във водния сектор

3,6 млрд. евро са приходите от международен туризъм за периода януари-ноември 2019 г.

Емил Димитров: Няма вредни емисии от изгарянето на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“

Групата GRECO поздрави България за борбата с корупцията Страната ни е изпълнила общо 16 от 19 препоръки, отправени през 2015 година

Конър – милиардер на 35?

83-годишна жена почина след удар от кола в Разград

САЩ готвят нови санкции срещу Венецуела

Зеленски не прие оставката на премиера Гончарук

Протестит срещу пенсионната реформа затвори Лувъра

„Студена” източена с подпис на Димов от „Стомана” Синдикатите настоявали да не се спира водата на дружествата

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Министър Танева: 203 хиляди свине са евтанизирани у нас заради свинската чума

Деница Сачева: От 2009 г. досега са дадени над 500 млн. лв. за лични асистенти

Защо убиха туризма и още два бизнеса за 10 милиарда?!

Милиард и половина лева е приходът от международен зимен туризъм в периода ноември 2016 година – април 2017 в България.

Според туристическото правило, по принцип толкова е и приходът от български зимен туризъм.

Това прави 3 милиарда лева!

Плюс още един (минимум!) в останалите пролетно-летни месеци, в които курортите ни като Банско, Боровец, Пампорово, Добринище и т.н. работят също добре стигаме до 4 милиарда!

Само ДДС-то на тези 4 милиарда е 800 милиона лева! Толкова (минимум!) влизат всяка година в хазната!

Преди 50-ина часа по поръчение отнякъде „независимият“ български съд уби този отрасъл! Така изтълкува закона, че от днес нататък вече нито един нормален инвеститор няма да влезе в този бранш в България. А тези, които вече са в него, започнаха да подготвят оттеглянето си. Не го ли направят днес с някаква печалба, утре фалитът ще почука на вратата им.

50 часа след решението на съда, най-засегнатата страна – българската държава, мълчи!

На Бойко Борисов не му ли пука, че след автомобилните превозвачи, в ерата на неговото управление е на път да изчезне вторият най-печеливш отрасъл в България – туризма!? Като добавим и унищожения тютюнев бизнес (преди броени дни в Благоевград затвори и последната оцеляла фабрика), ще се окаже, че по някакви незнайни причини България сама е убила три бизнес-отрасъла, с общ приход над 10 милиарда лева!

На Владислав Горанов не му ли пука, че ако не днес, утре ще има дупка в бюджета от минимум 400 милиона лева? И какво правим с обещаните повишения на заплати, пенсии…

На Красен Кралев не му ли пука, защото край с мераците в България да има зимна олимпиада, край въобще със зимните спортове у нас? При нито един друг министър не са изчезвали накуп от картата толкова много спортове, не е произнасяна по такъв ужасяващ начин смъртната присъда на стотици състезатели.

На Николина Ангелкова не й ли пука, че ако закрием зимния туризъм, няма вече нужда от министерство, защото летния мутрите отдавна са го завладели?

На Караниколов не му ли пука, че от тук нататък международен инвеститор в курорт няма да стъпи? Не може, докато концесионерът е с неизяснени произход, да му даваш да строи, а когато се окаже, че това е великият Марк Жирардели, да му отрежеш главата!?

На Цветан Цветанов не му ли пука, че идват избори и този път няма как да ходи да обяснява, че ще има лифтове, нови курорти и просперитет при ГЕРБ, когато точно управляващите днес мълчат за убийството на този бизнес?

Не, трети ден никой от тях не е казал нищо! Мълчи, което вече е някакъв знак за съучастие.

Извинявайте, но това, че Тома Белев ходи неделя да разбърква кафето на Бойко Борисов в Банкя, не го прави чак такъв фактор в държавата, който да унищожи бизнес за милиарди.

Това е по силите на някой друг, някой когото мълчанието ще издаде…

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (20)

 1. Защото концесионера не плаща данъци, изнася печалбата извън България, но ползва ресурси на страната. Да направят бизнеса български, да плащат данъци, да реинвестират в България, а не да паразитират на гърба на България. Па и какво очакват концесионерите, те да изнасят парите и да богатеят, а държавата да плати глобата на ЕС? Който сака да прави бизнес и да печели да не реве като женски полов орган, а да бъде мъжкар и да си плати глобата сам и да разшири бизнеса си. Те искат за тях и вълкът сит и агнето цяло. Народа да плаща, за да забогатяват богатите, това е схемата, по която искат концесионерите.

  1. НА ВСИЧКИ Е ЯСНО ЗИМЕН ТУРИЗЪМ В НАШАТА МИЛА РОДИНА НЕ ТРЯБВА ДА ИМА НИКОГА. А разните му там Зелени знаем на чия Швейцарска хранилка са ,този отказ е за препитанието на безчет белените Когато Пирин Гори ? и кое замърсява повече чистата Ел. енергия или 25 годишните ДИЗЕЛИ които сега извозват туристите до последна станция на Кабинковия лифт понеже се чака много .Ето на тези два въпроса да се беше сетил да пита поне един журналист онези двамата уж Зелени да Зелени ама Долари а и се чудя на нас като нация как въобще допускаме такива Екземпляри да ни определят препитанието ,трябва само да се огледаме около нас и да видим че съседите не СПЯТ и отдавна строят..

   1. Ма какви зелени? Схемата е очевадна. Едни паразити искат да си разширят бизнеса, да изнасят парите от него и да стават още по-богати. Но за разширението ЕК ще наложи глоба поне 200 милиона евро, а тези паразити искат държавата да ги плати. Печалбата на тези паразити ще е двойна, защото няма да платят те и ще си спестят едни стотици милиони.

 2. на мен също не ми пука от алчни чичковци аз свясна заплата цял живот не видях в родината..

 3. ….и щото никой не обясни на Банскааалии, че в края на краищата Софиянци (барабар с техните им местни лидери) им прибраха паричките

 4. Бяхме недоволни от опашките пред лифтовете, но това поне означаваше, че има желаещи да карат, а в скоро време няма да има никой пред лифтовете заради подобни решения

 5. Убиха туризма, защото са идиоти! Какъв трябва да си, за да направиш всичко възможно да убиеш нещо, което го имаш и само трябва да го развиеш. Направо недоумявам що за държава сме и защо въобще ни има на картата.

 6. не разчитайте на официална софия,тя вече няма думата в пиринска македония!македония е обединена в трите си части-егейска,вардарска и пиринска със столица солун!

 7. Много вярна статия. Решнието на ВАС за Пирин предизвиква много въпроси. Защо няма позиция от държавна страна за решението на съда? Защо дъжавата ще остави да й се изплъзне зимната олимпиада, при положение, че имаме условия?

 8. ДДС -то при туризма е 9 процента. Не казвам нищо за автора на статията. Вие, читатели да му мислите

 9. ДДС -то при туризма е 9 процента. Не казвам нищо за автора на статията. Вие, читатели да му мислите.

 10. Тома Белев е национален предател задето пречи на зимния туризъм и обрича цели региони у нас.

 11. Защото някой плаща от чужбина на зелените да пречат всячески.

 12. Ще мълчат защото нямат право да се обаждат. Съдебната власт , според доктрината за разделение на властите, е независима от другите 2 власти – законодателна и изпълнителна.
  Всичко останало ще говори за лошо и неправилно функционираща държава.
  Има и много други глупави пропуски или ако е нарочно манипулации в информацията на статията.

 13. Нека Юлен, банскалии и другите радетели за втори лифт да отговорят защо не приеха много уместното предложение на Боян Петров (вечна му памет!) да се запише в ПУ и след това да се построи само и единствено втори лифт и нищо друго в ски-зона Банско! Отделно сравненията между Пирин и Алпите са меко казано смехотворни. И трето – защо не се развиват ски-центрове и на други места – Стара планина, Рила и т.н., а всички са се вторачили в това Банско. За Витоша да не говорим – никой не е забранил подмяна на съществуващите и неработещи съоръжения на Алеко, Ветровала и Конярника. Или май софиянци ще предпочетат да карат на домашната планина и вечерта да са у дома без да пълнят гушите на хотелиери и ресторантьори в Банско? И последно – защо не се покаже например справка за дневни, седмични, за почивни дни, за месец проджби на лифт-карти, как са закупени – в тур. пакет на хотел/агенция, индивидуално и т.н.? Има доста въпроси, на които концесионерът, правителство, министерства трябва да отговорят преди да ни убедят, че разрешението за строеж на 48% от територията на НП Пирин има смисъл. И да уточня – скиор съм, но и планинар и не искам планината да заприлича на вече съсипаното ни Черноморие.

 14. Много е просто. Никой няма да попречи на концесионера да построи втори лифт и да разшири пистите. Нека концесионера да излезе и каже, че е готов да плати глобата, която ще наложи ЕК, и че ще вложи пари в икономиката. Тогава нито зелени, нито пембени, нито пък народа ще е против. И нека фирмата концесионер си плаща данъците в България, а не да изнася парите в офшорни сметки.

 15. Така ще е докато групичка „зелени“ може да рекетира всеки помислил да прави бизнес извън населено масто ! Всяка буренясала ливада веднага се превръща в роден дом на изключително рядко неизвестно на учените животно !

 16. И на мен ми направи впечатление, че авторът не знае колко е ДДС при туристическите услуги. Обаче се е заел да пише „статия“ за убийството на зимния туризъм. Резонен е въпросът колко печелим всички ние, а не Цеко и няколкотостотинте собственици на хотелчета в Банско? Така и не става ясно кой кого е убил, когато и лифтът си работи, и хората се пързалят, и хотелите са пълни? Или да бетонираме и обезлесим планината и после да се радваме на нещо като Пирински Слънчев бряг? Но пасаран!

 17. Natural, не става дума за Цеко, а за това, че група лобисти, които се представят за „зелени“ и са на заплата при Иво Прокопиев диктуват какво да се случва в държавата!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.