Защо феминистките са в ужас от Тръмп

В САЩ изключиха от понятието „домашно насилие“ т.нар „психологическо насилие“

Щатите изхвърлиха тази глупост като остарял и ненужен боклук

На фона на антисемейната вакханалия и содомията в Европа и Канада, в САЩ администрацията на Тръмп внезапно прие и промени понятието за „семейното насилие”, изключвайки от него главната опорна точка на феминистките - „психологическото насилие”, което победоносните малцинства на Запад са готови да видят в 2/3 от нормалните семейства.

В мнозинството европейски страни хомосексуалистите открито се смятат за най-вис­шата каста, но световният хегемон - САЩ, изхвърли тази феминистка глупост като остарял и ненужен боклук. И го направиха тихо с указ на администрацията на американския президент и оставиха като углавно престъпление само причиняването на физическа вреда. По този начин те лишиха десетки хиляди феминистки от държавни помощи за борба със семейството.

„Определението на Министерството на правосъдието на Тръмп разглежда като домашно насилие само физическото нараняване като престъпление или като домашно насилие (в наказателното законодателство на САЩ и Великобритания тази категория спада към най-малко опасните престъпления, граничещи с административни престъпления). Така други форми на домашното насилие, като психическото насилие, принудителния контрол и манипулацията, вече не са в рамките на дефиницията на Министерството. При администрацията на Обама тази дефиниция беше много по-широка и отчиташе мнението на организациите, занимаващи се с домашното насилие. „Службата за борба с насилието OVW, част от Министерството на правосъдието, промени своята дефиниция за сексуален тормоз, което касае въпросите на наказателното правосъдие“, пише Мая Опенхайм, възмутената авторка за британския Independent.

Нека да пропуснем момента, когато в САЩ беше създадена цяла държавна структура с персонал и заплати, която се занимаваше изключително с търсенето на жертви на домашно насилие. И за да оправдае съществуването си, тези жертви трябваше да бъдат намерени и непрекъснато озвучавани. Тръмп разбра, колко недопустимо е наказателното преследване за напълно неясното понятие „психологическо насилие“ в семейството, което включва предимно мъже, и под което можете да включите всичко, дори и баналния скандал за това кой да мие чиниите.

Плюс това американският президент доста ловко нанесе удар по непрекъснато организиращите срещу него митинги и провокации от страна на феминистките, като ги лиши от „светите“ държавни субсидии.

Според Натали Нанаси, директор на правния център за престъпленията срещу жени „Елмо Б. Хънтър” към юридическия факултет „Дедман” на Южния методистки университет нарече поправката на Тръмп като „Тези на пръв поглед семантични промени, дори ако те вече не са залегнали в официалното законодателство или политика, са част от една по-широка тенденция към обезценяване на жените, извършена от тази администрация и този президент“. Според нея новите условия могат да означават, че Службата за борба с насилието над жени ще ограничи предоставянето на безвъзмездните средства само в усилията за борба със сексуалното насилие и в резултат на това много жертви могат да останат без ресурси. Службата може също да промени ресурсите си за образование и обучение и да въведе ново определение, в резултат на което някои жертви вече няма да се смятат за такива, смята журналистката от Independent.

Да преброим жертвите във всяко американско семейство. Общо 168 милиона жени живеят в САЩ, включително новородените и възрастните баби. Според водеща аналитична публикация на американския Изследователски център Pew (Пю), делът на възрастните американци, които в момента са женени, е намалял леко през последните десетилетия: от 58% през 1995 г. до 53% днес. Тоест, от около 130 милиона от възрастните жени, около 65 милиона са женени. И тук идва Дирекцията за борба с насилието срещу жените и от страниците на Independent се пише, че около 43,5 милиона жени са преживели „психологическа агресия” от интимен партньор в САЩ. Тоест, според официални лица, в САЩ 2/3 от семействата са „нефункционални“. А феминистките и другите малцинства, които завзеха властта и медиите, правят изводи от тези „проучвания“, че семейството, състоящо се от мъж и жена, трябва незабавно да бъде забранено, и всички деца трябва да бъдат изпратени в сиропиталища, а уважаваните господа от Службата трябва да получат огромни бонуси.

В САЩ ежегодно се пускат повече от милион т.нар „заповеди за защита“, повечето от които са неразумни според Министерство на правосъдието. Неслучайно „заповедта за защита“ в САЩ се нарича „покана за развод де факто“. И този ужас, разбира се, не допринася за укрепване на семейството, а само увеличава разводите, както и броят на младежите и девойките, които просто се страхуват или не искат да създадат семейства. В Европа ситуацията е още по-лоша и там може да се види с просто око как бялото население намалява, но броят на всички видове извращения нараства скокообразно и вече трудно може да ги наречем малцинства в редица държави.

Тръмп осъзна, че това е задънена улица и може би като бивш бизнесмен, знаещ как да брои парите, разбра, че за държавата е много по-изгодно да се занимава със семейства, които отглеждат нормални деца и не се нуждаят от държавните субсидии за самотни майки, за чийто пагубен брой пише Центърът Pew.

Реакцията на реформите на Тръмп беше истински феминистки рев: „Бях много изненадана и шокирана. Това е огромна крачка назад. Буквално се върнахме в 70-те. Този ход е лош пример. Хората гледат на Америка и Обединеното кралство, като прогресивни в подобни въпроси. Ако Америка предприеме подобна стъпка, тогава други страни може да смятат, че това решение е оправдано“, казва Холи Тейлър-Дан, старши преподавател в Университета Уорчестър, която е магистър по „Разбиране на семейното и сексуалното насилие”. Да, сега има дори факултети за правилното „разбиране на домашното насилие“.

На същото мнение е и Сюзън Джейкъб от британската благотворителна организация за борба с домашното насилие „Спаси живот“ (Safe Lives): „Тези промени са огромна стъпка назад, която ще има реални последици за жертвите на домашно насилие в САЩ. Където и да живеете, ако сте били малтретирани или сте слушали историите на малтретираните, вие добре знаете, че физическото насилие никога не дава пълната картина и много от жертвите ни казват, че емоционалното и психологическото насилие отнема много повече време за възстановяване“.

И подобни коментари като статията на британския вестник са повече от достатъчни. Но няма други мнения, като на противниците на този закон за домашното насилие или на родителите, чиито деца са изпратени в домове за сираци заради усърдието на „управлението“ и активистите, които дават милиони долари, за да защитят своите милиарди за заплати и субсидии. Но кой ще им даде думата в подобни „демократични“ публикации. На тях не са им нужни статии в британските вестници от „справедливи” журналисти и за по-малко от година преди изборите рейтингът на президента Доналд Тръмп се повиши до 49%. Това е най-високата степен на одобрение за неговото управление. През юни 2019 г. неговия най-висок рейтинг беше 46%, според Gallup. И това е въпреки цял куп от провали в международната политика, безкрайните истории за „руския“, или „украинския случай“.

А тайната е много проста - одобрение на неговата икономическа политика, плюс разбирането, че той е почти единственият, който се противопоставя на света на журналистката Мей Опенхайм, за която освен тълпата от феминистки, педерасти и чиновници просто няма място за нормално семейство.

(Превод за “Труд” - Павел Павлов)

Коментари

Задължително поле