Каним Владимир Путин в България догодина Премиерът Бойко Борисов увери, че с Русия имаме възможно най-добрите отношения (обзор)

София ще има детска поликлиника Събират на едно място лекари от различни специалности

Комисията за регулиране на съобщенията също установи нарушения при спирането на програма „Хоризонт”

Обмислят нови акцизи за горивата

Министър Росен Желязков получи подкрепа от Ирландия, Португалия и Естония срещу пакета „Макрон“

Данаил Кирилов: Като гражданин мога да кажа, че освобождаването на Полфрийман е необосновано Австралиецът е бил наказван няколко пъти в затвора, като едно от провиненията му може да се тълкува като опит за бягство

Цар Симеон II говори за българската независимост Ексклузивно интервю по Нова на 22 септември

САЩ ще наложат санкции на Иранската национална банка

Външно: 70 600 българи във Великобритания вече получиха статут на уседналост

Писателят и сценарист Иван Кулеков за освобождаването на Полфрийман, пред „Труд“: Умишленото убийство би трябвало да се изкупува цял живот

1,200 млрд. лева са приходите от нощувки на Слънчев бряг Най-много германски и полски туристи, англичаните трети

Сформират дежурни екипи, които ще следят за палене на стърнища

Режисьорът Максим Генчев пред „Труд“: Предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман е престъпление

Боил Банов: 220 антични находки, изнесени незаконно в Германия, бяха върнати днес

17 години затвор за мъж, причинил смърт на пътя под влиянието на алкохол

Защо 17-ят ден от цикъла на Луната е най-добър за секс

Женската и мъжката  сексуалност са различни и еднакво важни. Всички факти и научни изследвания доказват, че женската сексуална чувствителност е по-крехка и сложна, отколкото мъжката. Ако сексуалността на мъжа е до голяма степен физиологична, то женската е „забъркана“ от съставки като емоции, преживявания, влечения, фантазия, въображение, еротика.

За жената сексът е много повече от търкане на тела, както го възприема мъжът. Той може да получи сексуално удовлетворение, докато гледа порнофилм например. Докато на нея са й необходими още много неща… Какви ли? Трудно ще й е да ги опише. Толкова е непредсказуемо и многослойно сексуалното й желание.

Ето защо жените приличат на Луната, а мъжете се сравняват със Слънцето. Нежната половина на човечеството се свързва с месечината заради факта, че женските сексуални усещания ту се усилват, ту отслабват. Понякога са толкова силни, че жените копнеят да се любят по цели нощи, а в други периоди не им се иска и да помислят за секс. Защо се случва така?

Преливаща от страст, като пълна месечина

След съвместни наблюдения на астролози, медици и редица изследвания е доказано, че менструалният цикъл и отделянето на хормони от половите органи при жените са в съответствие с лунните цикли. Този цикъл може да се наруши от болести, стрес и напрежение, негативни преживявания, но като цяло се проявява стабилно.

Продължителността на сексуалния цикъл е около 28 дни. Ето защо състоянието може да се сравни с пълнолуние, понякога с половината на Луната, а в други моменти с новолуние. Във всички тези фази, включително и разнообразието на преходните периоди, сексуалните потребности на жените са съвсем различни.

На мъжете не им е лесно да разберат особеностите в поведението на партньорките си, тъй като самите те не са свързани толкова силно с месечината, а са  по-скоро са като Слънцето, което неизменно изгрява всяка сутрин на хоризонта. И жените не винаги успяват да се ориентират в промените на собствените си желания и причините за тях. Решават, че липсата на желание за секс е някакъв каприз, с който трябва да се справят. Стряскат се при мисълта, че някой може да ги помисли за фригидни.

Мъжкото желание погрешно и стереотипно се смята за първостепенно. На жените пък се внушава, че трябва задължително да се ориентират в сексуалните потребности на мъжкия организъм. Всъщност трябва да е точно обратното. Не бива да се нарушава хармонията на природата и космоса!

Как се става перфектен любовник?

Ако мъжете наблюдават  внимателно лунните ритми, които въздействат на партньорките им, те реално ще увеличат шансовете си да са перфектни любовници – разбиращи, търпеливи и сексуално грамотни. Със знанието за връзката на жените и лунните цикли всяка влюбена двойка може да се избави от някои сексуални проблеми и да внесе повече хармония и емоции в любовния си живот.

Календар на желанията

Четири състояния на нощното светило служат като показател за енергийните ресурси на организма на човека и изразяват степента на неговата активизация. Четирите фази са: новолуние (с нея започва лунния месец), растяща Луна, пълнолуние, намаляваща Луна. Когато Луната се пълни, с нея расте и сексуалността, а при пълнолуние достига своя връх.

Ако индивидуалният цикъл на жената съвпада с лунния, тя може да забележи, че по време на новолуние и следващите 5 дни мисли за секс рядко се появяват в главата й. През този период тя е с понижен тонус. Добре е да намали физическата активност и да се отдаде на четене на книги и гледане на филми.  От 6-ия до 14-ия ден започват да се пробуждат сексуалните фантазии и желания. Енергията е много, силите са достатъчно и жената през този период, както и Луната, се разкриват в пълната си прелест. Тогава тя е най-съблазнителна и с лекота очарова партньора си.

При пълнолуние сексуалността напира, но в дните около него има един, който е изключително важен за всички жени, които искат да се отдадат на страстта. И това е 17-ият ден, който не бива да се пропуска. В този период жената буквално прелива от любовна енергия, излишъкът от която е необходимо да отдаде на мъжа до себе си. Ако това не се случи, може да се получи енергиен застой в областта на половите органи. А където има енергиен блокаж, има и застой на кръвта, както и на всички физиологични процеси в тъканите. След време това може да се прояви и на физическо ниво и да се стигне до здравословен проблем.

Ето защо на 17-ия ден физиологичният и енергиен контакт между мъжа и жената е от изключително значение. Ако в този момент около нея няма любим мъж, то добре е да компенсира липсата му с по-голямо физическо натоварване. Танци, гимнастика, плуване или джогинг ще разредят напрежението в организма. Ако любимият мъж е до нея  – да му се отдаде напълно. Да бъде разкрепостена и Луната ще й стане съучастник. Струва си да се възползва от мощната й енергия.

Кога настъпва 17-ият ден? Проследете фазите на Луната в някой календар. Съобразете го и с индивидуалния си цикъл.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.