Защо 17-ят ден от цикъла на Луната е най-добър за секс

Женската и мъжката  сексуалност са различни и еднакво важни. Всички факти и научни изследвания доказват, че женската сексуална чувствителност е по-крехка и сложна, отколкото мъжката. Ако сексуалността на мъжа е до голяма степен физиологична, то женската е "забъркана" от съставки като емоции, преживявания, влечения, фантазия, въображение, еротика.

За жената сексът е много повече от търкане на тела, както го възприема мъжът. Той може да получи сексуално удовлетворение, докато гледа порнофилм например. Докато на нея са й необходими още много неща... Какви ли? Трудно ще й е да ги опише. Толкова е непредсказуемо и многослойно сексуалното й желание.

Ето защо жените приличат на Луната, а мъжете се сравняват със Слънцето. Нежната половина на човечеството се свързва с месечината заради факта, че женските сексуални усещания ту се усилват, ту отслабват. Понякога са толкова силни, че жените копнеят да се любят по цели нощи, а в други периоди не им се иска и да помислят за секс. Защо се случва така?

Преливаща от страст, като пълна месечина

След съвместни наблюдения на астролози, медици и редица изследвания е доказано, че менструалният цикъл и отделянето на хормони от половите органи при жените са в съответствие с лунните цикли. Този цикъл може да се наруши от болести, стрес и напрежение, негативни преживявания, но като цяло се проявява стабилно.

Продължителността на сексуалния цикъл е около 28 дни. Ето защо състоянието може да се сравни с пълнолуние, понякога с половината на Луната, а в други моменти с новолуние. Във всички тези фази, включително и разнообразието на преходните периоди, сексуалните потребности на жените са съвсем различни.

На мъжете не им е лесно да разберат особеностите в поведението на партньорките си, тъй като самите те не са свързани толкова силно с месечината, а са  по-скоро са като Слънцето, което неизменно изгрява всяка сутрин на хоризонта. И жените не винаги успяват да се ориентират в промените на собствените си желания и причините за тях. Решават, че липсата на желание за секс е някакъв каприз, с който трябва да се справят. Стряскат се при мисълта, че някой може да ги помисли за фригидни.

Мъжкото желание погрешно и стереотипно се смята за първостепенно. На жените пък се внушава, че трябва задължително да се ориентират в сексуалните потребности на мъжкия организъм. Всъщност трябва да е точно обратното. Не бива да се нарушава хармонията на природата и космоса!

Как се става перфектен любовник?

Ако мъжете наблюдават  внимателно лунните ритми, които въздействат на партньорките им, те реално ще увеличат шансовете си да са перфектни любовници - разбиращи, търпеливи и сексуално грамотни. Със знанието за връзката на жените и лунните цикли всяка влюбена двойка може да се избави от някои сексуални проблеми и да внесе повече хармония и емоции в любовния си живот.

Календар на желанията

Четири състояния на нощното светило служат като показател за енергийните ресурси на организма на човека и изразяват степента на неговата активизация. Четирите фази са: новолуние (с нея започва лунния месец), растяща Луна, пълнолуние, намаляваща Луна. Когато Луната се пълни, с нея расте и сексуалността, а при пълнолуние достига своя връх.

Ако индивидуалният цикъл на жената съвпада с лунния, тя може да забележи, че по време на новолуние и следващите 5 дни мисли за секс рядко се появяват в главата й. През този период тя е с понижен тонус. Добре е да намали физическата активност и да се отдаде на четене на книги и гледане на филми.  От 6-ия до 14-ия ден започват да се пробуждат сексуалните фантазии и желания. Енергията е много, силите са достатъчно и жената през този период, както и Луната, се разкриват в пълната си прелест. Тогава тя е най-съблазнителна и с лекота очарова партньора си.

При пълнолуние сексуалността напира, но в дните около него има един, който е изключително важен за всички жени, които искат да се отдадат на страстта. И това е 17-ият ден, който не бива да се пропуска. В този период жената буквално прелива от любовна енергия, излишъкът от която е необходимо да отдаде на мъжа до себе си. Ако това не се случи, може да се получи енергиен застой в областта на половите органи. А където има енергиен блокаж, има и застой на кръвта, както и на всички физиологични процеси в тъканите. След време това може да се прояви и на физическо ниво и да се стигне до здравословен проблем.

Ето защо на 17-ия ден физиологичният и енергиен контакт между мъжа и жената е от изключително значение. Ако в този момент около нея няма любим мъж, то добре е да компенсира липсата му с по-голямо физическо натоварване. Танци, гимнастика, плуване или джогинг ще разредят напрежението в организма. Ако любимият мъж е до нея  - да му се отдаде напълно. Да бъде разкрепостена и Луната ще й стане съучастник. Струва си да се възползва от мощната й енергия.

Кога настъпва 17-ият ден? Проследете фазите на Луната в някой календар. Съобразете го и с индивидуалния си цикъл.

Коментари

Задължително поле