Заявете филмчета за Седмицата на гората

СИДП

За втора поредна година горските педагози от Североизточното държавно предприятие и Природен парк "Шуменско плато" ще отбележат Седмицата на гората онлайн, а не със занимания с деца на открито. За съжаление, пандемията и строгите противоепидемични мерки отложиха планираните уроци, но пък педагозите са подготвили кратки филмчета и презентации, които вече са изпратени на директорите на детските градини, които са заявили желание.

Ако преподаватели и от други забавачки искат да получат материалите, могат да направят заявка на имейл t.dimitrova@dpshumen.bg. 

Уроците в гората ще започнат веднага след намаляване на заразените с COVID 19. Нова книжка с игри и страници за оцветяване очаква най-малките деца от градините, а по-големите ще имат възможност да се включат в екоинициативата „Горичка в количка“. Мобилно фургонче, оборудвано с многобройни материали за опазване на околната страна, ще гостува на осем училища в област Шумен. Кампанията има за цел да провокира любознателност у децата към проблемите с климата. Проектът за пътуващата екоплатформа е на Gorichka.bg. 

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони