За първи път оригиналът на мюзикъла "Котките" на българска сцена

Два часа и половина с музиката на Андрю Лойд Уебър, най-добрите музиканти, танцьори и актьори от оригиналния състав на Бродуей ще представят цели 6 пъти легендарния мюзикъл „Котките” в Националния дворец на културата, предава БТВ.

София е седмата поред спирка от турнето на "Котките" тази година. 78 актьори, 27 сценични работници и 7 камиона с техника и оборудване са на път до средата на 2018 г.

Всеки участник минава обучение по професионалист, за да може след това сам да се грижи за грима си. По време на представлението актьорите и танцьорите ще имат по по-малко от минута, за да сменят костюмите си, тъй като влизат в няколко образа.

„Наричат спектакъла магически заради хореографията, красивите танци и самите котки, разбира се. Често хората се отъждествяват на тези малки животинки дори и да не ги харесват. Ние притежаваме черти от техния характер. Но освен всичко останало има и история, сюжет. Това е разказ за прошката и изкуплението, която кара хората да се почувстват добре”, разказа мениджърът на мюзикъла Стийв Даймънд.

Мюзикълът "Котките" е с над 45 годишна история, преведен е на над 20 езика и е преработен във версия на филм.

И за всички фенове на мюзикъла, които не са успели да се доберат до билет все още, заради огромния интерес тук в България ще има още две допълнителни представления – тази събота и неделя от 14 часа отново тук в зала 1 на НДК.

Коментари

Задължително поле