Хоспитализираха 12 души с признаци на коронавирус в Турция

Гешев: Сърбия не иска да изпълни международните си ангажименти относно Цветан Василев

Димитър Радев, БНБ: Премахнахме последната юридическа пречка пред присъединяването ни към ERM II

Румен Радев в отчета си: Президентската институция все по-уверено задава политическия дневен ред (ВИДЕО)

Китай: За около седмица се лекува пневмонията, предизвикана от коронавируса

Откриха незаконно оръжие и боеприпаси в жилище Притежателят им се оказал познайник на полицията

Горски задържаха още 4 каруци с бракониерски дърва

Елен Герждиков: София няма да загуби нито един литър вода

Цистерна с вода се обърна и блокира пътя към Банско

Теменужка Петкова: До края на 2020 г. ще бъде диверсифицирано 50% от потреблението на природен газ в страната

Акция срещу битовата престъпност във Врачанско

Какво не трябва да казваш, след като шефът ти крещи дълго?

Зад кулисите на 75 г. от освобождението на Освиенцим Путин - в центъра, Майк Пенс - отстрани, Украйна и Полша - наказани в ъгъла

Блокирана българка в Ухан: Имам запаси от храна, седя вкъщи и чакам

Нови правила в САЩ: „Зелена карта“ само за кандидати, които не са „обществено бреме“

За 10 г. медиците от Кардиоклиниката в Търново спасиха 2 670 пациенти с остър инфаркт на миокарда

На 31 октомври се навършват десет години от стартиране на дейността на Специализираната болница за активно лечение на сърдечно-съдови заболявания във Велико Търново. През десетгодишната денонощна работа на клиниката са диагностицирани и спасени около 2670 пациента с остър инфаркт на миокарда. Благодарение на модерното интервенционално лечение (поставяне на стент в запушената артерия) и професионализма на екипа на болницата, смъртността е снижена под 6,5%. Според водещи европейски и национални кардиолози и стандартите на Европейското Кардиологично дружество, и множество научни проучвания, интервенционалното лечение на ОМИ е най-доброто за пациента като възстановяването им след интервенциатя е по – бързо.

Диагностицираните за спешна и неотложна кардиохирургия са повече от 1200. От месец октомври 2018 година към екипа на болницата се присъедини и д-р Красимир Георгиев – съдов хирург и започнахме да диагностицираме и лекуваме периферни съдове.

Болницата създаде и установи добри практики за ранно и точно диагностициране и лечение на сърдечните заболявания. Медиците бяха едни от пионерите, които въведоха продължаващото проследяване на лекуваните при тях пациенти, както резултата от самата интервенционална процедура, така и лечението, приеманата тарепия и съпътстващите заболявания.

Продължава програмата «Отворени врати», където всеки работен ден от 10,00 – 12,00 часа специалисти кардиолози преглеждат безплатно всички граждани, които са се записали предварително на телефоните на болницата : 062 / 63 – 20 -20 и 0884 / 22 – 74 – 23.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.