Шуменски деца с електронна книга за лекарите

Свлачище от скална маса блокира пътя Кричим-Девин

Борис Джонсън е получил кислород, но не е бил интубиран

15-годишна опита да се самоубие, лекари спасиха живота й

Пожар избухна в апартамент в Русе

Ню Йорк може да използва паркове си за погребения на жертвите на COVID-19 като крайна мярка

Полицейска акция се провежда в махала в Благоевград

Ухан отменя и последните ограничения свързани с коронавируса

Шофьор на самосвал пострада тежко от токов удар

Турция лекува пациенти с Covid-19 с преливане на кръвна плазма от оздравели от вируса

Индия ще разреши износа на определено количество хидроксихлорохин

Славчев: След буриите и катаклизмите ще се види кои са лидерите в „Левски“

Възстановява се работата на Автогара Стара Загора

Илияна Йотова към медиците: Нито един щаб или закон нямат значение без вашата отдаденост Здравеопазването трябва да бъде сред най-важните политики, така както днес лекарите са на „първа линия”

Апаши откраднаха 64 метра електропроводници в Павликенско 19-годишен сви велосипед в Бяла черква

Здравният министър в Плевен: Няма недостиг на легла в болниците, а на специалисти

Здравният министър Кирил Ананиев пристигна в Плевен. Там бяха потвърдени 2 случая на коронавирус. Министър Ананиев занесе маски и предпазни костюми на хората, работещи в болницата.

Един от първите регистрирани случаи на коронавирус у нас, обявени през нощта от Националния оперативен щаб, е на 27-годишен мъж от Плевен. Днес стана ясно, че е заразен и 61-годишен пациент от местната болница, който е лежал в една стая с 27-годишния. В момента се проверяват хората, с които той е контактувал.

„Карантинен режим е обявен в Университетската болница в Плевен, спират се планови операции, детска и майчина консултация, няма да има посещения при болните“, каза здравният министър след пристигането си.

„Осигурени са медицински средства за болницата в Плевен, а следващата седмица се очакват консумативи от Турция, като приоритет ще са двете болници в Габрово и Плевен“, добави здравният министър, предаде БТВ.

Oбщо четири положителни проби регистрираме в България до този момент, обобщи Ананиев: „В полунощ научихме, че първите пациенти са 27-годишен мъж в Плевен и 75-годишна жена в Габрово. С тях са свързани и следващите два обявени случая. 61-годишен мъж в Плевен и жена от медицинския персонал, имала контакт с пациентката в Габрово. При необходимост ще се пренасочва медицински персонал в критични места у нас. Няма недостиг на легла, а основен проблем е недостатъчния човешки фактор“.

Ананиев ще се запознае на място с всички мерки, които се взимат срещу разпространението на вируса.

Очаква се след това да отпътува за Габрово.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.