“Зелените” се оплетоха в лъжи покрай Иванчева

„Еколозите“ не пускат кокала в столичния район „Младост“

Зелените подкрепяме и призоваваме нашите симпатизанти на балотажа в неделя да подкрепят независимия кандидат за кмет на район „Младост“ в София Десислава Петрова Иванчева“ – този призив до днес може да бъде намерен в официалната интернет страница на партия „Зелените“. Публикуван е между двата тура на частичните предсрочни местни избори в столичния „Младост“ през ноември 2016 година.

„... важно е да имаме на наша страна човека, който стои начело на районната администрация, пишат още от партията в агитацията си за Иванчева.

Тогава тя спечели и ПП „Зелените“ приеха победата като своя – хвалеха се в социалните мрежи и през последната година и половина припознаваха кметицата като „свой човек“. Дори в местната администрация попаднаха техни хора.

След ареста на Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова във вторник, от ПП „Зелените“ пуснаха абсурдната информация, че причината била в пресконференция, планирана за сряда. На нея щял да присъства съпредседателят на формацията Борислав Сандов, който с Иванчева трябвало да разобличи новия Закон за устройството на София. Е, въпреки огромния вой, Сандов не се появи на брифинга, който се превърна в тирада в защита на кметицата.

Но кои всъщност са ПП „Зелените“? Както „Труд“ десетки пъти е доказвал през годините, тази партия е едно с Коалиция „За да остане природа в България“, известна още като „зелената мафия“ - същата, която повече от две десетилетия спира развитието на туризма в България. Техният похват е рекет над инвеститорите – ако някой не им угоди на претенциите, завеждат съдебни дела срещу минимална такса от 10 лева. Проектът на инвеститора се забавя с години, той търпи загуби – накрая или угажда, или просто се отказва.

Другият метод на „еколозите“ е уличният натиск над официалните власти – когато бъде приет нормативен акт, който застрашава схемата им на „зелен рекет“, те събират няколко десетки, които блокират ключови кръстовища в София и причиняват масово недоволство.

Финансирането на „зелените“ е основно от европейските фондове – тези хора са се специализирали в писане на проекти, от които няма никаква полза и усвояват милиони.

Най-смешното е, че хората от „За да остане природа в България“ твърдят, че нямат общо с политиката, а в същото време водачите им са неуспели кандидати за депутати. Такива са Тома Белев, Андрей Ковачев, Петко Цветков, Борислав Сандов, Петър Кърджилов (когото Иванчева назначи за пиар на „Младост), Андрей Ралев, Александър Дунчев и други. Белев дори се появи на представянето на „новото дясно“ обединение „Демократична България“. Така че сто на сто листите на тази коалиция на следващите избори ще са пълни със „зелени“, които на думи нямат общо с политиката.

Да се върнем на „Младост“ и влиянието на „еколозите“ при управлението на Иванчева. Зелената идея ли е сближила кметицата с Белев, Сандов и компания? Едва ли. По-скоро „житейското изнудване“ на инвеститори, за което говориха представителите на спецпрокуратурата и комисията „Антикорупция“ на брифинга за ареста на Иванчева. Тя „житейски изнудвала“ предприемачи – карала ги незаконно да извършват дейности за благото на квартала. Но след това явно решила да вземе и за себе си. Безспорно пионерите в „житейското изнудване“ у нас са така наречените „еколози“ - ако не инвеститорът не угоди, спират му проекта. Тук с пълна сила важи поговорката - „Краставите кучета отдалеч се надушват“ - като „зелените“ и Иванчева.

След като още предизборно са се надушили, видно от призива на интернет страницата на ПП „Зелените“, те започват да работят заедно в тясно сътрудничество.

Доказателство за това е, че зам.-кмет при Иванчева беше Никола Вапцаров. Той бе представен като човек от „Нормална държава“ - формацията на Георги Кадиев, подкрепила Иванчева на изборите. През юни 2017 Вапцаров напусна със скандал. Но през февруари тази година, „еколозите“ извикаха на протестите си уж за спасяване на Пирин съпредседателката на групата на „Зелените“ в Европейския парламент – Ска Келер. Тя стоя тук няколко дни, като посети и Банско. Там от „За да остане природа в България“ я запознаха с местния хотелиер Никола Вапцаров, който е против изграждането на втори лифт. Това е същият човек, бившият зам.-кмет. И тук изниква въпросът, кога да вярваме на „зелените“ - когато техният човек казва, че напуска зам.-кметския пост, защото Иванчева е толкова „неудачна, колкото и изглежда“, „общината при нея не работи“, и тя е „типичен бай Ганьо“ (виж карето)? Или да им вярваме, когато казват, че всичко срещу Иванчева е постановка, защото тя е прекрасен кмет и боркиня за справедливост? Просто да вземат да се координират, защото за пореден път се оплетоха в лъжи.

А, че „зелените“ се излагат с „Младост“, е видно и от недоразумението, което ръководи пиар отдела на района. В сряда вечерта Петър Кърджилов, който официално е член на Националния съвет на ПП „Зелените“, нарече спецпрокуратурата и комисията „Антимафия“ „смешници“ в ефира на БНТ, заради ареста на Иванчева. Всъщност най-големият смешник е той, тъй като беше изритан от пресцентъра на БАН през октомври заради фалшиво писмо от името на управата на Института. Тогава Кърджилов използва позицията си, за да се опита за скара правителството и учените, но не му се получи.

В заключение – ако зелените продължават така да се оплитат в лъжи и да изкарват на преден план клоуни, скоро и рекетът им ще започне да куца.

Из мотивите на

една оставка

Из мотивите за оставката на ексзаместника на Иванчева Никола Вапцаров, подадена през юни 2017 година:

„Г-жо Иванчева, Вие спряхте „Младост“, но не и строежите в „Младост“. Общината не работи и служителите, които работят в нея, работят в страх. Страх, че когато Ви дават преписка, вие не можете да осмислите написаното в нея...“ И още: „Трябва да признаете пред себе си, че нямате интелектуалните и лидерски качества да ръководите такова ведомство“. „Липсва Ви елементарно уважение към законите на България“. „Няма да съм част от тази гротеска“.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари