Технологични фирми даряват 15 000 хиляди работни часа на държавата (ВИДЕО) За няколко месеца ще изградим електронната здравна система, каза вицепремиерът Дончев

По улиците на квартал „Люлин“ е пълно с пешеходци (СНИМКИ)

Погребват жертвите на коронавируса, майка и дъщеря, без близки, само със свещеник

Премиерът Борисов: От 19 ч. утре пада карантината в Банско (ВИДЕО)

Над 8000 пенсионери получиха безплатни маски във Варна

Първият оздравял от COVID 19 е лекар, изписаха го

Туроператорите във Великобритания: Парите за провалените пътувания да се връщат след 4 месеца

Министър Димитров: Боклук от София пътува за Враца, Сливен и Бобов дол

Гасиха 11 пожара само през почивните дни в Сливен и областта

Супермоделът Адриана Лима: Сърцето ми е с Ню Йорк Красавицата гледа „Роки” по време на изолацията

ТЕЦ „Бобов дол“ гори на денонощие по 20 т. отпадъци

ВАП сезира КЗК за разликата в цената на петрола на международните пазари и на бензина у нас

Производители на вафли дариха 100 000 лева на болницата в Горна Оряховица

Как изглеждаше футболът преди 20 години

Катастрофа затруднява движението при км 10 на АМ „Хемус“ към София

„Зелените“ яхват протест срещу ЧСИ

Протестите на „зелените“ винаги са малобройни, защото „еколозите“ нямат обществена подкрепа.

Протест на „зелените“, към който има минимален интерес, ще се обедини с шествие от поне 1000 души, които са недоволни от произвола на частните съдебни изпълнители. И двете прояви са планирани за утре следобед в центъра на София.

Това за пореден път показва номера, който еколозите правят винаги, когато искат да протестират. Знаейки, че нямат абсолютно никаква обществена подкрепа, те организират шествията си, така че да съвпаднат със някой значим митинг и го обсебват медийно. А телевизиите се хващат на този номер и предават, че хиляди са се събрали в подкрепа на някаква „зелена“ идея.

В случая „природозащитниците“ за пореден път ще викат срещу изграждането на автомагистрала „Струма“ в района на Кресненското дефиле. Те отново ще се опитат да окажат натиск над Европейската комисия да не финансира последния участък от аутобана.

Кампанията на „зелените“ срещу Струма се провежда от години. Те манипулират, че трасето ще унищожи природата в пролома.

Истината е, че още от 2007 г. „еколозите“ лобират швейцарски консорциум да построи тунел с дължина 16 километра. Този вариант е определен от експертите и официалната власт като много опасен и скъп.

След като през 2018 година Върховният съд окончателно отхвърли жалбите на „природозащитниците“, те започнаха да засипват Брюксел с доноси срещу АМ „Струма“.

До този момент Европейската комисия и Европарламента не са се поддали на манипулативната кампания. Съветът на Европа в лицето на Постоянния комитет към Бернската конвенция също не приема претенциите им.

Затова този път „еколозите“ ще протестират пред сградата на Представителството на ЕК в София. Настояват участъкът от АМ „Струма“ в района на Кресна да бъде изнесен извън дефилето. Искане, което ако бъде изпълнено, ще забави още строежа. Ако това се случи, българските данъкоплатци ще трябва да връщат близо 2 милиарда лева – парите, отпуснати от ЕК за изграждането на всички отсечки от магистралата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.