Земеделски стопани ще чистят снега от общинската мрежа в Търговище

Шуменското село Велино е последната "крепост" на снежното бедствие и до вторник вечерта се очакваше пътят да бъде пробит

Повторна обществена поръчка ще избира изпълнители за 4 направления

Избрани са изпълнителите на снегопочистването по 5 от общо 9 направления на общинската пътна мрежа в Търговище, която е общо 220 км.

Това съобщиха от кметството след проведена обществена поръчка.

С дейностите ще бъдат ангажирани земеделски производители и строителна фирма, чиято техника се намира в селата по направленията.

Цялата мрежа е разделена на участъци, за да се гарантира бързо и ефективно почистване на пътищата между населените места, а изпълнителите са натоварени с ангажимента за два зимни сезона, включително 2019-2020 г.

Класираните кандидати са с опит в дейността, разполагат с нужната техника и персонал за своевременно чистене на обособените отсечки.

Тъй като на обществената поръчка не са се явили желаещи за 3 от направленията в общината, а един кандидат е бил отстранен заради пропуски в документацията, предстои пускане на повторна поръчка, уточняват от местната администрация.

До определянето на изпълнители по направленията: Давидово-Съединение, Божурка, Пролаз-Копрец и Търновца-Драгановец тези пътища ще се чистят от общинското предприятие БКС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България