Зигмар Габриел е скептичен за продължаването на „голямата коалиция“ след изборите

Вице канцлерът на Германия Зигмар Габриел

Министърът на външните работи на Германия Зигмар Габриел (от Германската Социал-Демократическа Партия(ГСДП)) е скептично настроен към продължаването на дейността на „голямата коалиция“ (блока между Християн-Демократическия съюз(ХДС)/Християн-социалния съюз(ХСС) и ГСДП), след парламентарните избори, но не изключва тя да продължи, предаде ТАСС, цитирайки интервю на Габриел за германска информационна агенция.

„Нито ХДС/ХСС, нито ние искаме да продължим „голямата коалиция“, но в крайна сметка, това решение го взимат избирателите“, заяви той.

Според неговите думи, за такива партии, като ХДС, ХСС и ГСДП, „голямата коалиция“, не е „желан съюз“. Освен това, между партиите има разногласия по важни въпроси, като политиката по сигурността, вижданията им за развитието на системата на здравеопазване и други, отбеляза Габриел.

„Много ми е трудно да си представя, че можем да ги преодолеем“, отбеляза заместник-канцлера.

По-рано Зигмар Габриел даде друго интервю, за списание Щерн,в което беше по-категоричен. Той подчерта разногласията между партньорите в коалицията и отбеляза, че консерваторите и ГСДП ще „тръгнат в различни посоки“, след изборите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа