Златка Фердинандова от София: Плодолечението спасява и от най-упоритите болки

Програмата на доктор Емилова ми даде ново начало, казва жената

Специално за „Труд” д-р Людмила Емилова представя своята поредица на дълголетието. Тя е лекар с три специалности - вътрешни болести, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лечение с плодове, чай и мед върху себе си и успява да се спаси от много тежки болести, решава, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 г. д-р Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лечение, през който са преминали над 46 000 пациенти от цял свят. Мнозина са се спасили от шаблонно дефинираните от официалната медицина като нелечими заболявания и като бонус са стопили килограми, при това с траен ефект. През 1997 г. д-р Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на САЩ.

Златка потърсила медицинския център на д-р Емилова през 2005 г., след отчайващо ходене по мъките. Година преди това при инцидент на ски счупила дясната коленна става, получило се и мускулно усукване. Поставили й два винта и стояла в гипс. Но изпитанията не свършили, защото се оказало, че костите са зараснали неправилно. Страданията били толкова силни, че на моменти усещала тялото си деформирано и изкривено. Измъчвали я болки и в гърба, не можела да спи, главоболието било постоянно.

Лекарите препоръчали повторна операция, но се оказало, че заради заболяване от остеопороза при Златка не може да се предприеме нищо. Казали й, че няма друг вариант, освен да живее с изкривения крак и като дочака навършване на 55 години, ще й сменят ставата. Остеопорозата била доказана с многократни изследвания през 2004 г. и жената приемала различни лекарства, но без ефект.

Спомня си, че вълната на отчаяние я обгърнала отвсякъде и освен физически, се предала и психически. Момченцето й нямало още 2 годинки и тя не искала да приеме, че животът й ще бъде затворен в страдания и безпомощност в грижите по детето.

За ефекта от първите си 20 дни на плодове, чай и мед при д-р Емилова жената казва, че е бил неочакван, насърчаващ и окриляващ духа. „Просветна ми”, споделя Златка и уточнява - болките започнали да отстъпват заедно с черните мисли. Програмата понесла без оплаквания, после се захранила за 10 дни и вече била сигурна, че това е нейният път към невъзможното, според официалната медицина, здраве.

Новото начало преобърнало много неща в живота на Златка. За да се справи с остеопорозата, започнала да приема смлян сусам по съвет от лекциите на д-р Емилова и да ограничава млечните продукти. Изследванията показвали, че нивото на костната плътност се запазва и стабилизираното състояние позволило да се направи повторната операция на крака. Златка открила лекар, на когото да се довери и през 2007 г. преминала през успешна операция. Споделя, че го дължи най вече на животворното плодолечение, промененото мислене и възродената надежда.

За начина си на хранене, преди да срещне д-р Емилова, Златка казва, че бил „всеяден”. Приемала тестени храни, месо, сирене. Променила всичко в семейното меню, имала разбирането и подкрепата на съпруга си. Двамата живеят в Дубай и имат три деца. Не се сбъднала още една от прогнозите на стандартната медицина - че заради медикаментите срещу остеопорозата Златка може да има проблеми със забременяването. Най-голямото момче сега е на 16 години, по-малкото - на 8, момиченцето Катрин е на 10. През отминалия август то беше заедно с майка си в медицинския център в Боровец.

Детето попивало всяка дума на лекарката и дори останало 5 дни на плодове, чай и мед, като се чувствало отлично. От сутрешните лекции на д-р Емилова и от филмите, показвани на пациентите, Златка взема вдъхновение да не се поддава на изкушения в храненето. Споделя, че е изключително стриктна за менюто на децата си. Ползва рецептите от кулинарното училище на Веселин Станков, също и препоръките на Джоуел Фърмън. Семейството консумира много плодове, салати, див ориз, нахут, гъби, сосове от ядки. Любимото авокадо прибавя на почти на всяко блюдо и твърди, че няма нещо, с което то да не може да се комбинира. От животинските храни предпочитат дивия лаврак, не повече от веднъж седмично.

Заради тримата наследници Златка е добила нова квалификация в английско учебно заведение в Дубай и работи като детска учителка. Така има повече време за семейните ангажименти. Убедена е, че всяка минута заедно с децата е най-доброто вложение за бъдещето им - да растат здрави и в хармонична среда.

Цялото семейство прави по 20 дни на плодове, чай и мед поне веднъж годишно. Майката гладува по няколко дни месечно самостоятелно. Чувства се много добре и програмата й помогнала да се справи с още изпитания. След третото раждане качила няколко излишни килограма, а заради запрашения въздух в Дубай развила астма. Предписали й два вида инхалатори, но положението не се подобрявало. След няколко сериозни пристъпа на затруднено дишане, решила да приложи популярния съвет на д-р Емилова. Спряла всички млечни продукти и астмата изчезнала заедно със „задължителните” инхалатори. За пореден път Златка се убедила, че програмата работи безотказно и помага, дори при много тежки случаи.

Поредните 10 дни в медицинския център провела през отминалия август. Следващите 10 прави сама в дома си заедно със захранване по индивидуална схема. Свалила е 4,5 кг, повече от които мазнини. Казва, че е заредила батериите чак до следващото лято, когато отново ще се радва на уникалната атмосфера, създадена от лекарката и нейния екип.

Златка съчетава здравословното хранене със спортни занимания, точно по съветите на д-р Емилова. Всеки петък изминава с колело по 20 км. Редовно играе йога Бикрам. В медицинския център ходи на всички организирани походи и с удоволствие играе народни хора. Научила ги е в Дубай, където участва в група за фолклорни танци „Здравец”. И твърди, че са полезни за добро настроение, зареждане и срещу носталгия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве