Зодиите и хавлията на плажа

Овен

Окапа на с диня и кафе

Хавлията на Овена е омърляна с пясък. Не че не полага непрестанни усилия да я почисти. Просто някак все успява да стъпи на ъгълчето. Пясъкът е предимно в долната част, защото горната е накапана със сладолед, диня, кафе, бира и всевъзможни плажни почерпки. Добре че Овенът рядко се залежава на нея. Макар и да е мързеливец по душа, отвътре нещо все го дърпа да прави бели. Затова най-добри дружки на плажа са му Близнаците и Стрелецът - все хора, готови да се впуснат в детинска шега с останалите летуващи или в поредното приключение.

Телец

Лекетата не се виждат

По хавлията на Телеца няма големи мазни петна, нито очевидни лекета от кетчуп. Мистерията се състои в това, че предвидливо е избрал цвят, на който оцапаното не личи. Телецът пристига на плажа целеустремено, разполага се под чадъра, разпъва хубаво кърпата и се запътва с делова стъпка към най-близкото капанче. Връща се, запасен с любимата си плажна напитка и достатъчно количество храна. Когато от много ядене се изтощи и прегрее, може да се топне в морето, преди да потъне в сладка дрямка с лице, покрито с разтворената книга.

Близнаци

Чиста и неопетнена

Кърпата на Близнака остава чиста до края на почивката. Обикновено му служи само за запазване на територията - на плажа или по-често край басейна. Представителите на този знак трудно се удържат в покой. Те шарят насам-натам, запознават се с възможно най-много хора и седят повече по хорските хавлии, отколкото върху своята собствена. Тялото им може да се кротне, но устата - никога. Ако не говорят с вас, ще дрънкат по телефона. Техният устрем да вършат дяволии и да не оставят другите да си почиват ги превръща в досадник номер на плажа.

Рак

Хубава и без гънки

Може да не е маркова, но е хубава и чиста. Обикновено дори няма ръбчета от сгъването - Ракът си има таен метод за скатаване. Плажната кърпа на Рака си има свое хубаво и достойно място в Рачешката торба за плаж. Тя е една щастлива хавлия. Животът й е поредица от предсказуеми събития: “Изваждат ме, изтръскват ме, застилат ме, лягат по вълшебен начин върху мен, така че да ме зацапат най-много с пет-шест песъчинки. Къпят се, изчакват да поизсъхнат и тогава лягат върху мен. След няколко часа обратно - изтръскване, сгъване, прибиране.”

Лъв

 

Отблъсква песъчинките

Лъвът има пухкава и ярка кърпа, често в цветове от топлата гама. Тя е скъпа и маркова, толкова качествена, че сякаш отблъсква песъчинките и не им позволява да се покатерят по краищата є. В средата й като разкошна перла в мидена черупка се разполага царственият є стопанин. Лъвът обича да му се възхищават подобаващо. Лежането на плажа не му е толкова любимо, колкото да се изтегне върху шезлонг край басейна - красив и елегантен в новия си бански костюм, с огромни слънчеви очила на носа и коктейл с множество чадърчета и бъркалки.

Дева

Безупречно хигиенична

Дали ще се учудите, че Девата изважда кърпата си от специален калъф за плажни кърпи? Ако има знак, който маниакално държи на реда и чистотата, ние всички знаем кой е той. Щом се настани (предпочита шезлонг), вади крема за слънце, но стиска тубичката по-силно и част от съдържанието му пльоква в пясъка. Вбесена, Девата се втурва да си купи сладолед, за да не се разкрещи на отвратителната тубичка. След сладоледа вече е в състояние да извади кърпичка за очила, да забърше тъмните стъкла и да се отпусне в заслужен отдих.

Везни

Не кърпа, а аксесоар

Ясно е, че ще е най-гъзарската хавлия на плажа, по-скоро аксесоар, отколкото проста кърпа. Водени от принципа “Хавлията краси човека”, представителите на този слънчев знак успяват да слънчасат със стил, полегнали върху почти несъмнено произведение на изкуството. Везните са в групата на знаците чистофайници, така че не очаквайте върху плажната им постелка да има следи от плажуване като пясък, водорасли, крем за слънце или мокри петна. Как успяват е мистерия, която може да бъде обяснена само с намесата на извънземен разум.

Скорпион

Не сядайте, може да заченете

Дори не присядайте върху кърпата му - ако сте жена, може да заченете. Някои от петната върху нея са наистина със съмнителен произход. Не всички представители на знака са хиперсексуални, но повечето не обичат плажове с много народ, нито басейни от типа “сладкарница” - тоест с наредени като на щанд кифли по бански. Скорпионите като цяло предпочитат дивите красиви крайбрежия. А най-добре им се получава следният режим: ставане към обяд, излежаване и мотаене докъм 17-18 ч следобед, излизане за пиянство и разгул след 20 ч вечерта.

Стрелец

На галактическия стопаджия

Хавлията на Стрелеца е хавлия, достойна за галактически стопаджия. След като дни наред е служила на стопанина си като одеяло, ветроходно платно и парцал, тя заприличва на пачаврата, с която се е трил тираджия след тежък среднощен ремонт на двигателя. От първия и може би единствен ден, когато е била постилана на плажа, тя не е виждала сгъване или изтръскване. Нейният стопанин е тичал по брега, плувал е навътре в морето или е хапал под водата заедно с Близнака къпещите се по глезените. А вярното парче плат го е чакало, сгърчено на пясъка.

Козирог

Важното е да е голяма

Отношението на Козирога към неговата хавлия е сериозно. Дори най-големият мърляч, роден под този знак, не отива на плаж без кърпата си. Козирогът обича около него да кипи полезна дейност - независимо дали компанията ще играе карти, плажен волейбол или ще направи турнир по мятане на джапанки. Във връзка с това за него не е важно кърпата му да е представителна, стига да е голяма и мултифункционална. Тя редовно е цялата в пясък, често и с петна от кафе, бира или кола. Прибират я така, както си е, без дори да я изтръскат.

Водолей

Сакън, без пясък

Внимавайте, ако сте джаста-праста, а край вас летува Водолей! Той не дава и песъчинка да падне върху хавлията му. Не толкова, че мрази да полепват по кожата му, а колкото заради това, че пясъкът може да съсипе някое от устройствата му - таблета, телефона, айпада. Водолеят обича да е във връзка със света дори когато се е изолирал от него. Престоят на плажа не прави изключение. Ако се включи в някоя от общите игри на Козирога, то ще е от любезност, а иначе Водолеят обича да се шляе по плажа и дори да зачезва за известно време.

Риби

Вкоравена от сол

Те имат кърпа, но дали им е нужна? Рибите не се заседяват на сушата, какво остава да лежат с часове на плажа. Ако не са във водата, ще ги намерите на сянка да смучат ментовка с лед или запотена бира по капанчетата. Освен когато на плажа се е изтегнала русалка или русал - тоест човек, в когото са влюбени. При липса на любовен притегателен център хавлията влиза в употреба само ако стопанинът й е премръзнал и иска да се избърше и увие. Така плажната кърпа на Рибата в края на почивката е цялата вкоравена от сол и ухае на водорасли.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп