Зонта Клуб София с колекционерски търг за деца-таланти (СНИМКИ)

Снимки: Биляна Веселинова

За 15-та поредна година Зонта Клуб София посрещна многобройните си гости на традиционния благотворителен „Бал на Жълтата роза“ в зала "София" на хотел "Маринела". Тази година всички набрани средства са предназначени за талантливите възпитаници на Националното училище по танцови изкуства и музикалните училища от Котел и Широка Лъка.

Магдалена Ралчева – президент на Зонта Клуб София поздрави съмишлениците на каузата и им благодари за съпричастността. Патрон на бала бе примабалерината акад. Красимира Колдамова. Фината дама не скри вълнението си от кампанията за набиране на средства точно за танцовите изкуства. Сред гостите на "Бал на Жълтата роза" бяха бизнесмени, политици и творци.

Водещ на благотворителното събитие бе любимецът на поколения българи Орлин Горанов, а търгът за набиране на средствата чрез колекционерски предмети бе поверен във вещите ръце на бизнесдамата Мая Косева. Попзвездата Кристина Димитрова, харизматичният певец Влади Димов и младата и талантлива Цвети Радойчева както и други изпълнители допринесоха за празничната атмосфера на "Бал на Жълтата роза".

Зонта Клуб София е част от водещата Световна Женска Организация Зонта Интернешънъл, която работи за овластяването на жените чрез служба и застъпничество. Зонта-София бе учредена през 1995 година и ежегодно подкрепя различни обществени кампании, както и инициирасобствени такива. 2019-а година е особено знакова за всички Зонта клубове по света, тъй като се честват 100 години Зонта Интернешънъл. В организацията членуват над 30 000 жени от 1600 клуба по цял свят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България