Зоран Заев: Институциите ще защитят опозиционните депутати, които гласуваха „за“ конституционните промени

„Институциите действат според закона. Осигурена е гаранция за депутатите от опозицията и техните семейства, че те ще реагират бързо на всяка закана“, заяви македонският премиер Зоран Заев във връзка с информациите, че народните представители от ВМРО-ДПМНЕ , които гласуваха „за“ конституционните промени ще бъдат тормозени от своите съпартийци, предава македонската „Нова ТВ“.

Заев честити специално на всички депутати, които гласуваха в полза на промените в Конституцията. По неговите думи, те са поставили „интересите на държавата над партийните интереси, въпреки ненужният политически натиск от страна на тяхното политическо ръководство".

Що се отнася до депутатите, срещу които текат съдебни процеси, премиерът заяви, че съдебните инстанции ще продължат с делата и подчерта, че няма никакво намерение да се бърка в работата на съда.

„За мен всички депутати са невинни, докато не се докаже противното“, уточни той. На въпрос, дали е имало депутати, които са се съгласили, а после не са гласували „за“, Заев отговори: „Да, имаше“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа