Красимир Каракачанов: Скандалът с апартаментите е неприятен, ще повлияе на резултатите на ГЕРБ

Възходът на китайското кино Би Ганс очарова Кан с мрачен трилър

Румен Петков: Каквото за Цецка, това и за Цецко. Ръководство на БСП и г-жа Нинова, обслужват интересите на ГЕРБ

Мотористи дариха детско ортопедично легло на болницата в Търново

50 човека са арестувани по време на простеста на „жълтите жилетки“ в Париж

Конгресът на ВМРО преизбра Красимир Каракачанов за председател на партията

Дананг – филиалът на рая Във виетнамския курорт мостовете са интернет сензация, а рибарските кошове - атракция

Националният съвет на АБВ-Младежи номинира петима като кандидати за евродепутати

Проф.Венцислав Вълчев е новият ректор на Техническия университет -Варна

Виктор Юго бил сексуален ненаситник На 83 години правел любов по осем пъти на ден

Хиляди излязоха на протест в Лондон заради Брекзит

Зам.-министър Ваня Колева подава оставка по искане на премиера Борисов

Представиха зехтин от маслинови дървета на над 1500 години на изложение в Търново Продуктът е мощен антиоксидант и се ползва освен в кулинарията, но и като лекарство

НАСА показа големия метеор над Берингово море

Съдиите в Търновско правораздават в тесни стаи, в Елена се отопляват на твърдо гориво 15 съдебни служители работят в едно помещение в Окръжния съд в Старата столица

Иванчева не пуска зам.-кмет на работа

В момента кабинетът ми е със сменен патрон и ми е забранено да влизам в сградата на общината, съобщи пред „Труд“ заместник-кметът на район „Младост“ архитект Иван Лапатов. Довчера той бе в болнични, но днес планира да отиде на работа, за да види каква е ситуацията и защо кметицата Десислава Иванчева и нейните приближени възпрепятстват работата му.

Лапатов потвърди написаното от „Труд“ в броя от 8 февруари – че в момента районът е оставен да работи на автопилот заради претенциите на Иванчева и липсата на опит както у нея, така на хората й.

След като бе избрана на частичните местни избори през есента с обещания за спиране на строителството в района,  Десислава Иванчева назначи представители от издигналия я инициативен комитет. Както съобщи вестникът, „кадрите“ нямат никакъв експертен и административен опит. Въпреки това изпълняват задълженията на шефове на ключови отдели, за които още няма обявен задължителния конкурс.

Иван Лапатов сигнализира и за друг проблем. „Има граждани, които присъстват нерегламентирано на заседанията на администрацията – става дума за представители на протестиращите (срещу строежите – б.а.). Освен това съветват кметицата как да взема решения. Това е изключително опасно“, каза архитектът. Според него администрацията в района е в бедствено положение и ситуацията се влошава.

На въпрос потвърждава ли информацията на „Труд“, че в коридорите на община „Младост“ има и нерегламентирано присъствие на хора от формацията на Георги Кадиев „Нормална държава“ (също подкрепила Иванчева по време на изборите), Иван Лапатов отговори:

„Аз съм в общината по линията на Георги Кадиев, но чисто експертно. На мен никой никога не е в състояние да ми казва какво да правя. Докато общинският съветник Войслав Тодоров (от „Нормална държава“ – б.а) е личността, която обикаля и дори пише с химикалка бележки по преписките. За това на няколко пъти му бе направена забележка. Не може да се драска върху преписките на хората, които се слагат в архива и са официални документи.“

По повод обещанията на Десислава Иванчева за мораториум върху строителството в района и събраните подписи за организирането на референдум, Иван Лапатов разясни, че ситуацията не е точно такава.

„Дори да се наложи строителна забрана в район „Младост“, тя ще е в рамките на 2 години, докато се оправят подробните устройствени планове. Строителна забрана със или без референдум – все едно“, обясни специалистът.

 

Гладна стачка на „Московска“ 33

Изабела Сярова започна протеста пред сградата на столичната управа

Жената протестира срещу своеволията на Иванчева

21
Сярова бе допусната в сградата на „Московска“ 33 и бе изслушана от шефа на Столичния общински съвет Елен Герджиков. След това тя обясни, че не е доволна от разговора. Снимка: Пламен Стоименов

Инвеститорът и собственик на спрян строеж в „Младост” Изабела Сярова започна гладна стачка пред сградата на Столичната община. Още във вторник тя обяви пред „Труд”, че ще протестира заради непрестанните нерегламентирани проверки на имота й пред блок 64 в квартала, заради тормоза срещу нея от протестиращи граждани и неадекватните действия на кметицата Десислава Иванчева.

Сярова бе допусната в сградата на „Московска” 33 и бе изслушана от шефа на Столичния общински съвет Елен Герджиков. След това тя обясни, че не е доволна от разговора.

„Всичко е политически пиар преди избори и в момента общината се дистанцира отново от вземане на решение с цел печелене на бъдещи избори” коментира Сярова. Проверка на „Труд” показа, че в нейния случай не става дума за незаконно строителство, а за строителство в нарушение. Двете неща са съвсем различни – при единия построеното се събаря, а при другия трябва да бъдат отстранени нередностите, които са допуснати от инвеститора. След това дейностите продължават.

 

Безхаберие

Отговорна е за спирането на ключов проект

Без разширение на бул. „Андрей Сахаров“

05-2
Община „Младост“ в момента е място, където не се слуша здравият разум.

Заради неопитността на Десислава Иванчева планираното разширение на булевард „Андрей Сахаров” няма да се осъществи през следващите три години.

„Госпожа Иванчева не защити предложението (пред Столичната община – б.а.) и пари за него няма да има в следващите три години”, обясни Иван Лапатов и добави: „В края на декември, началото на януари, когато се доизясняваше бюджетът на София, Иванчева я нямаше никаква.”

Източници на „Труд” от администрацията на район „Младост” обясниха, че всъщност проблемът не е само в неопитността на кметицата, както и липсата й на висше образование.

„Тя е със средно образование, в което няма лошо, но няма капацитета да взима решения самостоятелно. Въпреки това мисли, че прокарването на идеите на протестиращите срещу застрояването, на които тя е представител, е достатъчно. Но никой от тях не разбира какво прави – те също нямат никакъв опит”, коментираха хора, които са наясно със случващото се в администрацията.

Те дадоха за пример проблеми с елементарни дейности, като навременното превеждане на парите за общинските училища. Учебните заведения били закъсали в края на декември, защото средствата им били забавени с над 20 дни.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Жената чисто и просто им спретна капан започва до разчисти гнилите ябълки.Незнам друго за образование или но, ясно е внимавала в час по история. Нещо за Кан Кардам помните ли и излавянето на византийските шпиони И абсолютно доказа, че е въобще не и пука кой от коя партия или сдружение и е вменен.

    1. Вече ми стана ясно какви са гласувалите за Иванчева, същите неграмотници като нея.

  2. Интересното е, че кметицата е назначила този зам. кмет, а сега явно, понеже човекът е с опит, тя е решила да го разкара. Какво ли мисли Кадиев по въпроса, след като и двамата са негови хора?

  3. когато почнеш „реформи“ още преди да се огледаш и ослушаш – явно си за боклука. образованието не може да направи някого умен, но глупакът и без, и със образование е опасен.

  4. прекрасна статия, професионално написана, цитирана фактология и източници; на нас, специалистите, ни е ясно… не знам на вас какво не ви стана ясно, Аничка-баничка? милата тя, пък и мнение постнала… хахаха

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.