Иван Гешев: Ральо Ралев е наблюдаван от 5 месеца за корупционни престъпления

Снимка: Архив

В район "Северен“ в Пловдив става въпрос за досъдебно производство за корупционни престъпления, образувано от Специализираната прокуратура и наблюдавано от него от около 5 месеца. Това заяви заместник-главният прокурор Иван Гешев пред журналисти за арестувания кмет на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев .

"Към момента няма привлечени към наказателна отговорност лица. До края на днешния ден ще стане ясно кои и колко лица ще бъдат привлечени и за кои престъпления по Наказателния кодекс. Съответно ще бъде преценено в утрешния ден какви мерки ще бъдат определени спрямо тези лица", заяви той.

Гешев уточни, че разследването се провежда от следователи от Специализираната прокуратура, а оперативните действия - от Антикорупционния орган КПКОНПИ.

"Знаете, тази комисия има само и единствено в този сегмент оперативни правомощия. Тя не може да разследва. Не може и да задържа. Те бяха в случая и оперативни работници“, посочи Иван Гешев, който изказа благодарност към "колегите от Комисията, оглавявана от г-н Славчев - справиха се добре с възложените от прокуратурата задачи“.

Зам.-главният прокурор не подмина и приноса на служителите на СДВР. "Имаме традиционно много добри отношения с МВР, специално със СДВР, които ни помагат по обясними причини при някои акции на Специализираната прокуратура в провинцията. Благодаря и на колегите от ДАНС.

Така че това досъдебно производство е резултат от изпълняване на отделните законови правомощия на всяка една от тези институции. Обръщам внимание, че делото е започнало още от първия ден след доклад при главния прокурор и съответно след това съответният материал е изпратен веднага в Специализираната прокуратура“, каза още Иван Гешев.

Коментари

Задължително поле