Иван Гешев: Служител на „Военна информация” бил изпратен да вози и информира бизнесмен в чужбина

Целенасочена лъжа е, че прокуратурата извършва в служба "Военна информация" действия, свързани с чисто оперативната дейност на военното разузнаване. Истината е, че разследването е за изтичане на класифицирана информация и за финансови нарушения. Това подчерта пред журналисти зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Бивш и настоящ директор на службата получиха обвинения, като се появиха медийни коментари, че целта е разведката да бъде "обезглавена" и в сюжета беше забъркано и посещение на български прокурори в Русия.

"Не е нормално да ти плащат заплатата български граждани и шефът на службата "Военна информация" да укаже на представител на тази служба в приятелска държава от ЕС да брифира бизнесмен т.е. да го запознае с проблеми, които касаят неговите бизнес интереси и този представител на "Военна информация" да му е таксиметров шофьор няколко дни", подчерта Иван Гешев.

И допълни: "Това, което мога да кажа, е, че това най-малкото е грозно. Дали е престъпление е обект на проверка".

Зам.-главният прокурор иронично отбеляза, че ако военните разузнавачи искат да работят като таксиметрови шофьори е по-добре да напуснат и да търсят реализацията си именно в този сектор.

Коментари

Задължително поле