Ивица Дачич: Служителите в сръбското посолство в Македония ще се върнат в Скопие следващата седмица

Снимка: Архив

Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич съобщи, че служителите в дипломатическото представителство в Македония ще се върнат в Скопие следващата седмица, предава македонското електронно издание МКД.

Дачич увери, че държавата ще предприеме всички мерки за защита на сръбските интереси в Македония и същевременно ще преосмисли възможностите и капацитета си за извършване на работата при сегашните условия в Македония.

„Следващата седмица след срещата ще имаме тук, а ние ще имаме среща и с президента Александър Вучич, част от нашия персонал ще бъде върнат в Скопие. Посланикът ще се върне по-късно, когато приключим всички консултации, които имаме намерение да проведем тук, в Белград", заяви Дачич пред местни медии.

Първият дипломат на Белград разясни, че в неделя Министерството на външните работи на Македония е било информирано за отзоваването на целия персонал на посолството за спешни консултации, защото е установена разузнавателна дейност спрямо сръбското посолство и Република Сърбия като цяло, в която не липсва чуждестранен фактор.

„Искаме добри отношения с Македония, искаме да градим добри отношения, но нашият ангажимент е да защитим нашите интереси и в съответствие с това ще приложим основните дипломатически принципи в международните отношения", подчерта Дачич.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа