Иво Папазов-Ибряма ще изнесе новогодишен концерт в Стара Загора

Световноизвестният кларнетист Иво Папазов-Ибряма ще посрещне 2019 г. в Стара Загора. Виртуозният музикант ще изнесе концерт с оркестър „Тракия” и народните певици Мария Карафезиева и Таня Маринова, на 31 декември, от 23:00 часа на площада пред Общината.

Той ще започне с хитови мелодии от първия му албум „Пътуването на Орфей”. Ибряма ще изпълни и своите най-популярни импровизации, прозвучали в целия свят.

В 18:00 часа започва новогодишният концерт в Държавна опера – Стара Загора. В него ще участват актьорът Тончо Токмакчиев и оперетната прима Еделина Кънева. На диригентския пулт ще застане Крис Мак Кракън от Великобритания, режисьор е Славчо Николов.

Участват и солистите на Старозагорската опера Елена Петрова, Яница Нешева, Георги Динев, Офелия Христова, Ивайло Джуров, Емилия Джурова, Ивайло Йовчев, балетът на Операта и др.

Ще прозвучат популярни оркестрови пиеси, арии, дуети, ансамбли от опери, оперети и мюзикъли на Гаетано Доницети, Жорж Бизе, Жак Офенбах, Йохан Щраус, Имре Калман, Франц Лехар, Дейл Васерман.

Коментари

Задължително поле