Дидо от Д2 се класира за финала на „Фермата“!

Учени от БАН предлагат нов психотест за шофьори

Заев: Армията на Косово се появява в неподходящо време

В 75 училища у нас вече няма хартиен дневник

Турската армия готова за операция в Сирия Ердоган: САЩ да изтеглят кюрдите

Борисов: Нито веднъж не съм застанал срещу решение на президента Май месец ще има европейски избори и ще видим кой колко струва, каза премиерът

По 12 години затвор за мъжете, измъчвали таксиметров шофьор във Врачанско

Задължителна ясла за деца от гета в Дания Неспазването на закона лишава от детски надбавки

Министерството на културата официално се присъедини към проекта ТРАДУКИ

Меркел подкрепи мерките на Макрон за справяне с протестите

Шокиращи сметки за топла вода изненадаха търновци

Никола Василев е новият изпълнителен директор на БДЖ

Ирландският парламент разреши абортите

Биг Бенд- Благоевград и музикално училище „Престо” подариха коледен концерт на жители и гости на града

Харчим 275 лв. на човек за празниците Цените са със 7-11 на сто по-високи спрямо миналата година

Иво Прокопиев е обвинен в пране на пари Наложена му е мярка "Подписка"

Издателят на „Дневник“ и „Капитал“ Иво Прокопиев е с повдигнато обвинение за пране на пари в качеството му на председател на Съвета на директорите на „Алфа Финанс Холдинг“ и е с наложена мярка „Подписка“. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

„В Софийска градска прокуратура се провежда разследване за престъпления по служба, извършени от служители на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма във връзка с изпълнението на концесионните договори с „Каолин“ АД, гр. Сеново. В хода на разследването са назначени множество експертизи, заключенията на които са в процес на изготвяне“, уточняват от държавното обвинение.

На 23.04.2018 г. е постъпил сигнал от председателя на КПКОНПИ, ведно с материали от извършена проверка от Комисията. В сигнала и приложените към него документи са посочени множество факти и обстоятелства, които са послужили като основание за започване на разследване и за престъпление по чл. 253 НК /пране на пари/, касаещо продажбата на придобити от „Алфа Финанс Холдинг“ АД акции от капитала на „Каолин“ АД, представляващи 100% от капитала на „РМД Каолин 98“ АД, на регистрирано на 20.12.2012 г. в местния съд в гр. Кьолн, Германия дружество „Кварцверке ГмбХ“, се казва още в съобщението.

Въз основа на проведените допълнителни действия по разследването са събрани доказателства, обосноваващи ангажиране на наказателната отговорност на Иво Прокопиев за пране на пари, в качеството на председател на Съвета на директорите на „Алфа Финанс Холдинг“ АД, посочват от покуратурата.

Към наказателна отговорност за пране на пари са привлечени и членовете на Съвета на директорите на „Алфа Финанс Холдинг“ АД Константин Ненов и Иван Ненков.

Обвиняемите Прокопиев, Ненов и Ненков са с мерки за неотклонение „Подписка“.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. Права си Бояна(ако това е името ти), но не пропускай, че един от добрите му приятели е онзи ухилен идиот, който известно време изпълняваше длъжността президент на държавата. Дори го нарече „благодетел на България“.!?? А и къщите им са една до друга в Гърция. Така че вероятността да влезе в затвора е колкото планетата Нибиру да ни удари.

  2. Определено трябваше да се потърси сметка на този човек, който се представя за много хрисим и морален, а всъщност пере и точи държавни пари.

  3. Крайно време беше. Тоя толкова схеми е завъртял, че с години ще ги разплитат.

  4. Май Прокопиев пак ще емигрира за дълго време по екзотичните страни, докато бурята отмине. Този номер вече го прави преди 10-тина години и явно работи. Ама то като си изпрал достатъчно пари не те притестява дестинацията и това колко скъпи адвокати ще си наемеш, за да те оттърват.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.