Игра на ноти

Министерството на външните работи

МВнР на Република Северна Македония изпрати протестна нота до българското Външно във връзка с видеоклип, публикуван от члена на Европейския парламент и зам.-шеф на ВМРО Ангел Джамбазки. Става дума за клип във “Фейсбук” с кадри от Скопие, Охрид и други градове и изявление на Джамбазки, че “Македония е българска, България е над всичко”.

Малко преди това България прати поредица от ноти по различни поводи и се започна една оратория от ноти. В един момент може да се достигне до абсурдната ситуация да си мерим нотите - кой е пратил повече на ответната страна. Същото важи и за провокациите. Няма никакво съмнение, че актът на Джамбазки е чиста провокация с цел вътрешна употреба - изборите. Външно уточниха, че България няма никакви териториални претенции, но хайде обяснете това на македонците, които виждат как член на управляващата коалиция казва, че Македония е българска.

Най-добре е политиците и от двете страни да оставят детинщините, да седнат и бързо да решат противоречията, защото най-доброто нещо е България и РС Македония да са в единен Европейски съюз без граници и без репресии срещу самоопределението на индивида. Да оправят инфраструктурата между двете държави. Тогава хората просто ще живеят и придвижват свободно, а останалото ще бъде тема за спорове на маса.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари