Идентифицираха нападателя от Капитолия, бил последовател на "Нация на исляма" (СНИМКИ)

Заподозреният, който се вряза с автомобила си и уби полицай край сградата на Капитолия, е идентифициран. Той е 25-годишният Ноа Грийн от Индиана и е бил последовател на афроамериканското движение "Нация на исляма", пише Ен Би Си, позовавайки се на полицията.

Грийн е смятал, че правителството на Съединените щати го следи, като преди нападението е публикувал редица постове в социалните мрежи по темата. Полицията е идентифицирала и убития при нападението полицай - той е Уилям Еванс и е ветеран с 18-годишна служба в полицията.

Нападателят ударил с автомобила си двама униформени, след което се врязал в загражденията около Капитолия. След това Грийн напуснал колата, извадил нож и тръгнал към другите униформени, които го застреляли. Двама служители на реда бяха ранени, като единият издъхна малко по-късно.

Президентът на САЩ Джо Байдън е съкрушен от смъртта на полицая, съобщиха от Белия дом. Според изявлението президентът редовно е информиран за инцидента и започналото разследване. Байдън е наредил знамената на Белия дом да бъдат спуснати наполовина в знак на почит към паметта на убития полицай Уилям Еванс.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка