Изборджии спряха зелените коридори (обзор)

Имунизират членовете на комисии до 10 март

Ваксинират около 80 600 души

Надяваме се, че ще има допълнителни доставки през март, заяви шефът на “Пирогов” проф. Асен Балтов.
Заради членове на районни и секционни избирателни комисии, които са около 80 600 души “зелените коридори” за ваксиниране на всички желаещи срещу COVID-19 в момента са спрени. Те ще бъдат пуснати отново, след като приключи първа фаза на ваксинацията за желаещите членове на избирателни комисии. Това съобщи шефът на “Пирогов” проф. д-р Асен Балтов.

“Направени са списъци, които се дават от РЗИ на големите болници. Отворени са толкова пунктове, колкото и когато имаше “зелени коридори”. Идеята е максимално бързо, до 10 март, всички, които желаят от избирателните комисии, да бъдат ваксинирани с първата доза Pfizer/BioNTech. След 21 дни ще бъда поставена и втората доза. Реално за 4 април те ще бъдат абсолютно покрити с две дози ваксини”, заяви той.

“Знаете, че няма достатъчно ваксини. Това, което трябваше да дойде през февруари, не дойде, говоря за векторната ваксина (AstraZeneca). Надяваме се, че ще има допълнителни доставки през март месец. Общо заявеното количество е около 550 хиляди дози ваксини, които ще дойдат през март месец”, допълни директорът на “Пирогов”.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България