Да излезеш извън контура

Една уникална изложба на авторски корици

От 16 май можем да се насладим на оригинални корици, изработени от Стоян Атанасов, Таня Минчева, Моника Писарова и Силвия Иванова, които са част от екипа на дизайнерското студио Kontur Creative, създадено през 2016г., превърнало се днес в едно от най-популярните студиа за изработване на корици.

Идеята за изложбата се ражда по време на съвместната работа на Kontur Creative и БНП Париба за кампанията „Отваря се нова страница за вашите спестявания“, за която Таня Минчева изработва специален колекционерски книгоразделител.

Относно събитието Стоян Атанасов казва: „Имали сме удоволствието да работим по създаването на кориците за някои от важните и харесвани от читателите книги, излизали на български. За изложбата „Извън контурите” опитахме да подберем тези от тях, които не просто да покажат нашето развитие като творци, но и да проследят промяната в читателските вкусове през последните няколко години”.

В изложбата са включени корици на Ентусиаст, Сиела, Емас, Егмонт, AMG Publishing, Orange Books, ICU, Clever Book, Millenium, Uniscorp.

Съорганизатор на събитието е Аз чета - AzCheta.com , а изложба ще се проведе от 16 май до 3 юни в салона на БНП Париба на бул. "Цар Освободител" 2 и може да бъде посетена всеки делничен ден от 9 до 18 часа. Официалното откриване ще бъде на 16 май, четвъртък, от 18:30 ч.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура