Извършват проверка в производствена фирма в Нова Загора заради Ковид-19

Регионалната здравна инспекция и Областната дирекция "Безопасност на храните" в Сливен извършват проверка в производствена фирма в Нова Загора, където е регистрирано огнище на Ковид-19, съобщиха от областната администрация в Сливен. Проверката е изискана от областния управител и председател на кризисния щаб Чавдар Божурски. Повод за нея са регистрираните през последните дни положителни за коронавирусна инфекция работници. Последните диагностицирани са от 23 юни - четирима работници, като трима от тях са от Нова Загора, един - от съседния общински център Твърдица.

По данни на РЗИ, новозаболелите от Ковид-19 в Сливенска област към 24 юни са 13 души. Седем от случаите са в Нова Загора. Петима са инфектираните в Сливен. Сред тях е пастор от кв."Надежда", пациент на хемодиализа и военен полицай. За съжаление, битката с коронавируса изгуби 65-годишна пациентка с деабет, неврологични и сърдечни хронични оплаквания. 

Със заповед на областния управител Божурски бяха сформирани екипи с участието на РЗИ, Областната дирекция по безопасност на храните и ОД на МВР, които започнаха масирани проверки за спазването на противоепидемичните мерки. Резултатът от проверките ще бъде докладван ежедневно на Областния кризисен щаб, за да бъдат предприети допълнителни мерки за ограничаване на риска, ако това се налага.  

 

 

Коментари

Задължително поле