Иззеха 19 шофьорски книжки само за седмица в Сливенска област

Само за една седмица, от 5 до 11 март, в Сливенска област са иззети 19 свидетелства за управление на автомобил, като 10 от тях са отнети за неплатени глоби. Констатираните нарушения по Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане са 1 221 през същия период, съобщиха от ОД на МВР в Сливен.

Със стационарните и мобилни камери са заснети 328 нарушения на скоростта. Издадени са 271 електронни фиша. Само в Сливен са заснети 155 нарушения, в Нова Загора - 99, в Твърдица - 58 и 16 - в Котел.

За други нарушения са съставени 694 фиша, актовете са 127.

Установени са 11 неправоспособни водача, на които са съставени актове. Трима шофьори са били санкциониране за управление на автомобил след употреба на алкохол. Деветима са заловени зад волана след употреба на наркотици, за което са образувани бързи досъдебни производства.

Операциите за контрол и пътна безопасност са разпоредени от директора на ОД на МВР-Сливен ст.комисар Димитър Величков. Тази седмица са предвидени специализирани операции по контрол на водачите за употреба на алкохол, наркотици и упойващи вещества.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България