Изкуствените мигли водят до кръвоизливи

Изкуствените мигли събират нечистотии и бактерии, които лесно може да инфектират очите.

Губят се естествени фоликули, цели сектори около очите оредяват

Събират бактерии и мръсотия

Изкуствените мигли не са рутинна козметична процедура и може лесно да се превърне в източник на здравословни проблеми. За това предупреждават изследователи от Технологичния институт в щата Джорджия. Удължените мигли създават своеобразен ветрен тунел и така се предизвиква изсъхване на очите. През зимните месеци кератоконюнктивитът е по-разпространен, а допълнителните косми и най-вече липилото за тях върху клепачите правят заразяването още по-лесно. При свалянето на изкуствените мигли има опасност от получаване на субконюнктивална хеморагия или т. нар. кръвоизливи в окото, отбелязват офталмолозите.

Като твърде неприятна последица от поставянето на изкуствени мигли медиците изтъкват опадването на вашите, собствени, тъй като с течение на времето ще загубите ваши миглени фоликули.

Ако все пак сте решили да се подложите на разкрасителната процедура, то задължително търсете специалисти от дерматологични клиники. Всяка по-евтина процедура в кварталното гаражче, пригодено за салон, може да ви вкара в продължително лечение на един от най-ценните ни органи - очите. Офталмолозите са категорични, че колкото по-дълго стоят изкуствените мигли, толкова повече по тях се събират нечистотии и бактерии.

Коментари

Задължително поле