Изложба „Информирани срещу „ало“- измамите“

Изложба на студентски плакати на тема: „Информирани срещу „ало“ – измамите” беше открита в Съдебната палата на Бургас във вторник - Международния ден за правата на човека.

Изложбата беше открита от председателя на Апелативен съд – Бургас съдия

Деница Вълкова, която припомни датата 10 декември 1948 година и подписаната Всеобща декларация на правата на човека, записана в книгата на Гинес, като най-превеждания документа в света.

“И тъй като едно от основните човешки права е правото на собственост, което в наши дни грубо се погазва от така нар. „телефонни измамници“, преценихме за уместно да представим на вниманието на гражданите по един особен художествен и не толкова правен начин информация, целяща да запознае хората със защитата срещу такива посегателства“, заяви г-жа Вълкова.

Тематичните плакати на студентите са разположени във фоайето на Съдебната палата. Изложбата беше презентирана и на видеоекран, където освен творбите на младите плакатисти гостите на събитието разгледаха и текстовете, свързани с основните схеми на изнудване и съветите на органите на реда и правосъдието за това, как да не станат жертви на телефонни измамници.

Коментари

Задължително поле