Измамен жених преведе 3 300 евро на нашенка

Чужд гражданин подал жалба, че е бил омотан в любовна мрежа и въведен в заблуждение, което го накарало да преведе 3 300 евро на нашенка на два транша. По случая било образувано досъдебно производство и служители на РУ-Нови пазар стигнали до 40-годишна местна жителка. В сряда към 13:30 часа те извършили претърсване в жилището й на ул. „Шейново“ в града. Парите не били открити, но униформени попаднали на 4 таблетки и суха маса с тегло около 2 грама. По данни на домакинята това било амфетамин и канабис.

Иззети са множество копия на български лични карти, СИМ карти за мобилни телефони, GSM, както и уличаващи разписки за преведени пари от други държави.

Домът бил обородуван с настолен компютър и лаптоп, посредством които жената явно се е свързвала и с други мераклии за женитба. Открит е лист с текст на български и френски език, който съдържал измамливи съобщения с цел искане на пари. Те били свързани с изисквания на гранична полиция, с необходимостта от заплащане на осигуровки и други уловки. Подобен тип оправдания са добре известни и с тях най-често си служат алоджийки, за да отлагат отпътуването за чужбини и да точат пари от доверчивци.
Работата по досъдебното производство продължава под надзора на прокурор от Районна прокуратура Шумен.

Коментари

Задължително поле