Изнудват созополчанин с 3 бона, снимал си половия член

Снимка: Архив

Екшън до футболния стадион в късна доба, залавят "секси дама", която се оказала мъж

Созополчанин бил изнудван да откупи свои голи снимки срещу 3 000 лева. Номерът му скроил негов съгражданин, който се прехранвал с измами във фейсбук. Пред жените той се представял за мъж, а пред мъжете за страстна жена.

40-годишният криминално проявен измамник намерил съгражданина си в социалната мрежа и се представил за пленителна дама. "Тя" накарала жертвата да наснима половия си член в различни състояния. Баламурникът го направил и зачакал реакции. Вместо да получи комплименти и предложение за секс обаче, на мобилния му телефон изписукал есемес.

Съобщението гласяло да остави късно вечерта до стадиона в Созопол сумата от 3 000 лв. Парите трябвало да са в черна торба за смет, която жертвата трябвало да сложи до казани за смет. В противен случай компрометиращите снимки щели да бъдат популяризирани във фейсбук и разпратени до близките и познатите му.

Срам не срам, жертвата отишла в полицията и обадила на униформените за изнудването.

Около 23.00 ч. на 08.04.т.г. благодарение отличните полицейски действия на служителите от Районно управление – Созопол в района на градския стадион при вземане на паричната сума е бил задържан 40-годишния криминално проявен созополчанин. След извършено претърсване на дома му, са иззети таблет, телефон и рутер за интернет.

В резултат на съвместните действие със служители от сектор "Престъпления срещу финансово-кредитната система и компютърни престъпления" към отдел "Икономическа полиция" при ОДМВР - Бургас е констатирано, че задържаният има множество регистрирани във фейсбук фалшиви профили /женски и мъжки/.

40-годишният мъж направил пълни самопризнания и е задържан за срок от 24 часа. Събраните до момента материали са докладвани в Бургаска районна прокуратура. Работата по случая продължава от служители на Районно управление - Созопол и служители от "Икономическа полиция" при ОДМВР – Бургас.

Коментари

Задължително поле