Изоставеното в Пловдив бебе за малко да бъде блъснато от кола

Шефът на пловдивската полиция Атанас Илков (вляво) и районният прокурор Чавдар Грошев изнесоха подробности по случая.

Майката, зарязала детето, се оказа просякиня от старозагорското село Обручище

Изоставеното в понеделник на паркинг в Пловдив бебе за малко да бъде блъснато от кола. Случаен минувач го видял на земята, в това време един от автомобилите на паркинга правел маневра и можел да блъсне момчето, човекът дал знак на водачката и тя спряла. Това разказа районният прокурро на Пловдив Чавдар Грошев след задържането на майката и бащата на малкия Мехмед. Детето се оказа по-малко – родено е на 28 декември м. г.

Детето е изоставено от майката – 26-годишна просякиня от старозагорското село Обручище. Тя има и друго дете, живеела с бащата на бебето, който се казва Григор, от около 3 години. Решила да остави бебето спонтанно, а после обяснила на разследващите, че го е направила от немотия. „Версията на бащата е друга – той твърди, че има желание да си гледа детето и не е вярно, че са живели в немотия. В деня на изоставянето бил на работа и започнал да търси търси жената и детето, когато те не се прибрали“, добави Чавдар Грошев.

Галя и Григор първо живеели били на квартира в Аджисан махала в Пловдив, след това се преместили в Кричим. Жената порсела в района на Централна гара - Пловдив.

Бащата ще бъде освободен, защото няма данни да е съпричастен към престъплението. Дали майката ще остане в ареста за 72 часа, ще реши наблюдаващият прокурор.

Коментари

Задължително поле