Назначиха трима заместник-директори на Националната следствена служба

МО: Военновъздушните сили изпълниха поставените задачи с необходимата ефективност през 2017

Топлата зима напълни водоеми в Шуменско с птици

Вижте какво ще решава Министерският съвет на 18 януари 2018

Румен Радев: Извоюваната през 1878 г. свобода бе „пренесена“ през всичките 140 години

Лиляна Павлова: Получихме признание и подкрепа, че сме на прав път Вижте пълна стенограма от дискусията в Страсбург

Ангела Меркел разчита на социалдемократите да вземат отговорно решение относно коалицията

Арестуваха трима австралийци и един ливанец в Сърбия за трафик на кокаин

Промените в климата – важен акцент в работата на Българското председателство

Асоциацията на организациите на българските работодатели за зеления рекет: Не става дума само втори лифт, а за икономиката на България

Министър Ангелкова: Гръцките туристи в България надхвърлиха 1 млн.

Тереза Мей създаде нов пост в британския кабинет

Първа лига с оборот от 41 млн. евро

Метеорит падна близо до Детройт (ВИДЕО)

Три министерства и Столична община решават проблемите на Витоша Тръгват към частично изменение на действащия План за управление

Изплащат над 855 000 лв. на работници от фалиралия завод „Полимери“

През февруари тази година за втори път в Девня бе обявено частично бедствено положение заради течове на опасен химикал в "Полимери".

302-ма бивши работници от фалиралия девненски химически завод „Полимери“ АД ще получат заработените си преди години заплати в размер на 855 712,92 лв.

Това постанови съдията по несъстоятелността Цвета Павлова, която със свое определение одобри частична сметка за разпределяне на средствата, постъпили от осребряване на част от имуществото на дружеството, съобщиха от Варненския окръжен съд. Оттам уточниха, че кредиторите ще получат вземанията си в пълен размер, ако в едноседмичен срок определението не бъде обжалвано от някоя от страните по делото.

Издължаването към работниците стана възможно, след като „Полимери“ АД си върна по съдебен ред голяма част от имуществото на завода за над 25 млн. лв., прехвърлено от собственика Николай Банев в дъщерна компания „Полимери инвест“ година преди обявяването на фалита.

Стартът на процедурата по несъстоятелност бе даден на 12 декември 2012 г., а реално заводът спря работа две години по-рано. Голяма част от халетата бяха сринати и преработени като рециклиран бетон, а съоръженията нарязани за скрап.

Сред тях бе и инсталацията за преработка на опасния отпадък от производството трихлоретан. Обезвреждането на 2600 куб. м от отровния химикал, съхраняван в амортизирани цистерни на територията на завода, ще струва над 12 млн. лв. и остана ангажимент на държавата. Заради течове на трихлоретан на два пъти през последните 3 г. в Девня бе обявявано частично бедствено положение.

полимери завод

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.