Израелската армия показа тунели на "Хамас" под болница в Газа (ВИДЕО)

Израелската армия заяви, че има индикации, че "Хамас" е държал в болница в ивицата Газа заложници, които е взел по време на атаката на 7 октомври, предаде БТА.

Става дума за педиатричната болницата "Рантизи" в град Газа. Сред индикациите, с които разполагала израелската армия, били открит от военните бебешки биберон или част от въже, завързано за стол, заяви говорителят на израелската армия Даниел Хагари и представи кадри в подкрепа на твърденията.

Говорителят добави, че сега се води разследване, но израелската армия разполагала и с разузнавателни данни, потвърждаващи подозренията й.

"Освен това ние открихме доказателства, че терористите от "Хамас" са се върнали на 7 октомври в тази болница, след като са избили израелци в техните домове", допълни Хагари. Сред доказателствата били мотоциклет със следи от куршум, използван от "Хамас" по време на атаката на 7 октомври срещу израелската територия.

Израелската армия съобщи, че е разкрила и инфраструктура на "Хамас" в подземията на болницата, а армейският говорител Хагари се появи във видео от това място. След откритите там оръжия има пояси с експлозиви, гранати, автомати AK47, взривни устройства, миномети и др, разказа Хагари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Близък Изток